9/19/2018 11:16:00 μ.μ.
0

Ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για ζητήματα οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, πρωθιερέας Ντιμίτρι Σμιρνόφ, συμφώνησε με τα όσα δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και συγκεκριμένα με το ότι το σεξ είναι «θείο δώρο». Ωστόσο προσέθεσε ότι «θείο δώρο» μπορεί να θεωρηθεί μόνο όταν γίνεται μεταξύ συζύγων. Διαφορετικά συνιστά αμαρτία.

«Όλη η διάπλαση του ανθρώπου συνιστά θείο δώρο. Το σεξ είναι συστατικό της αγάπης. Όμως μόνο της αγάπης σε γάμο. Αυτό το θείο δώρο είναι όπως το γεύμα, ο ύπνος, το ντους, όπως το μπάνιο στην θάλασσα» δήλωσε ο Σμιρνόφ σε ζωντανή εκπομπή στον ραδιοσταθμό «Govotit Moskva» (Ομιλεί η Μόσχα).

Σύμφωνα με τον Σμιρνόφ, οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός συζυγικής ζωής συνιστούν αμαρτία, κατά την άποψη της εκκλησίας. «Το σεξ ως απόλαυση εκτός γάμου συνιστά πορνεία και μοιχεία. Συνιστά παράβαση της έννοιας του θείου για τον άνθρωπο. Είναι αμάρτημα και μάλιστα θανάσιμο» είπε ο Σμιρνόφ.

Χθες Τρίτη, η υπηρεσία ενημέρωσης της Αγίας Έδρας κοινοποίησε τις δηλώσεις του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είπε ότι η σεξουαλικότητα και το σεξ είναι «θείο δώρο». Ο Ποντίφικας είπε ότι το θείο αυτό δώρο έχει δύο στόχους. Την αγάπη και την γέννηση της νέας ζωής. Μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι θα πρέπει να ξεχωρίζει κανείς την «σεξουαλικότητα που προέρχεται από τον Θεό» και εκείνη που είναι «αποκομμένη από την αγάπη και χρησιμοποιείται για τέρψη». Χαρακτήρισε μάλιστα «πραγματική σεξουαλικότητα» εκείνη που εκπορεύεται από την βαθιά αγάπη.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.