9/14/2018 12:58:00 μ.μ.
0

Ο Δήμος Τρίπολης, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με εκδηλώσεις και δράσεις, που θα διοργανώσει σε συνεργασία και με άλλους φορείς, από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 και προσκαλεί όλους τους πολίτες για την συμμετοχή τους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), έχει καθιερωθεί, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Στόχος του είναι, η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των Μ.Μ.Μ. και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα έχει σαν αποτέλεσμα: πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων και κοινωνικών ομάδων.

Κάθε Ευρωπαϊκή ομάδα κινητικότητας, επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα, σχετικό με την βιώσιμη κινητικότητα.

Το θέμα αυτής της φοράς είναι “ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ” Αλλάζω, συνδυάζω μετακινούμαι με πολλούς τρόπους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

16 Σεπτεμβρίου 2018

Αθλητικοί σύλλογοι θα οργανώσουν αθλητικά δρώμενα για τους πολίτες όλων των ηλικιών, σε δρόμους στο κέντρο της πόλης

17 Σεπτεμβρίου 2018

θα διεξαχθεί διαγωνισμός selfi στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανάρτηση έως 2 φωτογραφιών ανά συμμετέχοντα, με το hashtag ≠εβδομάδακινητικοτητας2018, οι οποίες τους δείχνουν να χρησιμοποιούν περισσότερους τρόπους κινητικότητας.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Δράση Ζωγραφικής στους δρόμους και τις πλατείες στο κέντρο της πόλης από μικρούς μαθητές

19 Σεπτεμβρίου 2018

Η μέρα είναι αφιερωμένη στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Καλούνται όλοι να μην λάβουν τα αυτοκίνητά τους. (Ημέρα κίνησης χωρίς αυτοκίνητο είναι η 22/9/2018, που για την πόλη της Τρίπολης, συμπίπτει με την έναρξη των εορτασμών για την Άλωση και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η 19/9/2018.)

20 Σεπτεμβρίου 2018

Διαγωνισμός τρόπων μεταφοράς συντομότερης διαδρομής, μεταξύ δύο σημείων (Από το Πνευματικό κέντρο, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο) και εκπόνησης εκπαιδευτικού υλικού ασφαλούς κίνησης με το ποδήλατο στην πόλη.

21 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσίαση στους πολίτες, μέσω εκπομπής της Δημοτικής ραδιοφωνίας, των καινοτομιών που ανέπτυξαν οι νέοι που συμμετείχαν στο hackathon που έλαβε χώρα στις 6/6/2018 στην Τρίπολη

22 Σεπτεμβρίου 2018

Ποδηλατάδα από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως (Ε.Ο.Σ.), η οποία θα ξεκινά από την οικία του Θ. Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι και θα τερματίζει στον ανδριάντα του Θ Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Την ίδια διαδρομή μπορούν να την διανύσουν όσοι επιθυμούν και περπατώντας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.