9/23/2018 11:10:00 π.μ.
0

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, υλοποιεί Εκπαιδευτική Δράση και Ποδηλατοδρομία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με την υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός».

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, τις σχολικές επιτροπές του Δήμου, τους  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου, τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και Διασωστών, το Σώμα προσκόπων, τον Ιππικό Όμιλο Άργους και την Τροχαία Αργολίδας, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας.

Η Δράση αυτή πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 23  Σεπτεμβρίου 2018.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των  μετακινήσεων  και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μέρα αυτή  αποτελεί μια ευκαιρία για μαθητές και ενήλικες:

- να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τις θετικές συνέπειές τους στην υγεία και ευεξία τους (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κλπ.)

-να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις για το περιβάλλον από την εκτεταμένη χρήση αυτοκινήτων

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά) στο Άργος, με κατεύθυνση στο Κεφαλάρι και τις πηγές του Ερασίνου ποταμού και θα καταλήξει στην Πλατεία Αγίου Πέτρου (απόσταση 10,8 χλμ) στις 13:00, όπου θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.