9/19/2018 10:43:00 μ.μ.
0

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη εκδήλωση μνήμης της Μάχης των Θερμοπυλών και των ηρωικώς πεσόντων σε αυτή, του βασιλιά Λεωνίδα & των 300 Σπαρτιατών αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων συμπολεμιστών τους.

Η εκδήλωση «Λεωνίδεια 2018» που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, παρουσία αρχών και πολιτών.

Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Ν.Π. κα Γεωργία Γαλανοπούλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος τόνισε «πως έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης για την ανάδειξη όλων αυτών που μας ενώνουν». Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Γιαξόγλου.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο εκπαιδευτικός Βαγγέλης Μητράκος, ο οποίος στην ομιλία του ανέπτυξε το θέμα «Η μάχη των Θερμοπυλών, 480 Π.Χ.» και στη συνέχεια προβλήθηκε σχετικό βίντεο. Αμέσως μετά, μέλη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας απήγγειλαν ποιήματα, ενώ ο μουσικός Γιώργος Μπαρμπαρέκος, έκλεισε την εκδήλωση με συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής, με αρχαία λύρα & αρχαίο πλαγίαυλο. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα όργανα κατασκευάστηκαν με βάση ακριβείς μετρήσεις που έγιναν σε ευρήματα κατά τόπους ανασκαφών, από το εργαστήρι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΕΡΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Πηγή: apela.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.