9/11/2018 09:08:00 μ.μ.
0


Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο    παρευρέθηκε η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού των σχολείων. Με ιδιαίτερη ευαισθησία αναφέρθηκε στη λειτουργία του ειδικού σχολείου με προσωπική της ανάρτηση στο Facebook όπου έγραψε τα εξής:
«Σήμερα είχα την χαρά να παρευρεθώ σε αρκετές σχολικές μονάδες και να ανταλλάξω ευχές για καλή και δημιουργική σχολική χρόνια με  μαθητές, εκπαιδευτικούς και  γονείς.
Ιδιαίτερη όμως αναφορά θα ήθελα να κάνω στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους στο οποίο, για ακόμα μια χρονιά, είχα την χαρά να παρευρεθώ κατά την τελετή του αγιασμού. Είδα ανθρώπους που επιτελούν με πολύ αγάπη ένα δύσκολο αλλά συνάμα και τόσο σημαντικό έργο. Το έργο τους αυτό οφείλουμε  όλοι μας να στηρίζουμε. Τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες δεν ανήκουν σε έναν άλλο κόσμο, είναι μέρος της κοινωνίας μας και είναι υποχρέωση μας να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή ένταξη τους σε αυτή αλλά και την στήριξη των οικογενειών τους που αρκετές φορές είναι ανήμπορες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Άργους στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά χάρη στις άοκνες προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Πασπαλιάρη και των ακούραστων συνεργατών του στο εκπαιδευτικό και μη προσωπικό. Έχω ξαναπεί ότι
ευχή όλων μας θα ήταν να μην υπήρχε η ανάγκη ύπαρξης Ειδικών Σχολείων αλλά στην πραγματικότητα δεν κλείνουμε τα μάτια, αντίθετα οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές δεξιότητες πρέπει να είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας και να τυγχάνουν της αμέριστης υποστήριξης της πολιτείας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Για άλλη μια φορά πήρα δύναμη και αναθεώρησα πολλά από όσα θεωρούσα σημαντικά και δύσκολα!
Καλή σχολική χρόνια σε όλους!!!»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.