9/12/2018 10:37:00 π.μ.
0

Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες Τσίπρα για την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε με παρέμβασή του στις 10-9-2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο Νότης Μαριάς είπε: «Κύριε Πρόεδρε εκφράζουμε τα  θερμά μας  συλλυπητήρια στους  συγγενείς των θυμάτων. Τα θύματα για τα οποία τηρήσαμε πριν λίγο ενός λεπτού σιγή. Και θεωρώ ότι δικαιώθηκε η επιμονή μας και η εμμονή μας σταθερά από την προηγούμενη Τρίτη να διεξαχθεί αυτή εδώ η συζήτηση. Διότι αυτό το οφείλουμε στην μνήμη των νεκρών μας και ευχαριστώ το Σώμα που έκανε δεκτή την πρότασή μας.

Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ανέδειξαν τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες της  Ελληνικής Πολιτείας. Ταυτόχρονα τις ανεπάρκειες και την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.  Ανεπάρκεια και ανικανότητα που οδήγησε 98 συμπολίτες μας στον πύρινο θάνατο.  Πάνω από 200 τραυματίες στα νοσοκομεία και χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις κατεστραμμένες. Και καμιά αυτοκριτική από την κυβέρνηση μέχρι στιγμής. Ενώ ακόμη και χτες ο Πρωθυπουργός  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να πει ένα συγνώμη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:

« Και όμως από τον Ιούλιο του 2017 είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον νέο Κανονισμό για τις φυσικές καταστροφές που επιτρέπει την αξιοποίηση του 5%  του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για αντιπλημμυρικά έργα, για αντιπυρική προστασία και για αναδασώσεις.

Κώφευσε η κυβέρνηση στις παρατηρήσεις μας, αλλά ταυτόχρονα και στις παρατηρήσεις της κυρίας Κρέτσου που στις 29/11/2017 στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ζήτησε από την κυβέρνηση να αντικαταστήσει την στρατηγική της για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και επισήμανε ότι υπήρχαν 1,3 δις ευρώ στην διάθεση της Ελλάδος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε:

« Εδώ βρίσκονται οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα. Και αντί να αποπέμψει ο Πρωθυπουργός  τον αρμόδιο Υπουργό που χειριζόταν το ΕΣΠΑ τον αναβάθμισε, τον έκανε Υπουργό Εσωτερικών. Πρέπει λοιπόν να αρπάξει το μήνυμα να αλλάξει πολιτική η Κυβέρνηση, να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν με τα Διαρθρωτικά Ταμεία. Να αξιοποιήσει ένα νέο σχεδιασμό διότι τελικά ο Πρωθυπουργός βρήκε ξαφνικά 500 εκ. ευρώ και ίδρυσε μια νέα Υπηρεσία.  Εδώ είναι η αποτυχία της Κυβέρνησης  και καλούμε την Κομισιόν να συμβάλλει στην αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων  και φυσικά την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Αλληλεγγύης».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.