9/22/2018 03:23:00 μ.μ.
0

Με αφορμή τη συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Νιρβάνα (Πέτρου Αποστολίδη),  το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Θέατρο Τέχνης διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο 5-7 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων με τίτλο “Ψυχή & Λόγος. Ανακαλύπτοντας τον Παύλο Νιρβάνα (1866-1937)”.

Το συνέδριο επιχειρεί να αναδείξει και να αποτιμήσει το πολύπλευρο έργο του Παύλου Νιρβάνα στη Λογοτεχνία, στην Τέχνη, στη Φιλοσοφία, στην Ιατρική, αλλά και τους ευρύτερους ρόλους που εκείνος είχε στη δημόσια ζωή και στην εξέλιξη των Ελληνικών Γραμμάτων. Εντάσσεται στην προσπάθεια να επανέλθουν στο προσκήνιο συγγραφείς περασμένων γενιών, ενταγμένοι στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής τους.

Συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, με ομιλία το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, με θέμα «Ο μύθος των Ατρειδών: ο Αισθητισμός του Νιρβάνα και ο Συμβολισμός του Σεφέρη. Μια απόπειρα σύγκρισης»


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.