9/21/2018 12:12:00 μ.μ.
0

«Η Ειρήνη είναι η μόνη λύση», επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στον χαιρετισμό που απέστειλε με αφορμή τις εκδηλώσεις  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης του ΟΗΕ.

Ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών, σε όλα τα επίπεδα, «ώστε να ασκηθούν πιέσεις και να αποκατασταθεί μία κουλτούρα και ένα κλίμα απαίτησης για την Ειρήνη στον σύγχρονο κόσμο μας, στον επίσης ταραγμένο, από ό,τι φαίνεται, 21ο αιώνα που διανύουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και τη διαχρονική σας δράση, επειδή κι εγώ πιστεύω ότι «η Ειρήνη είναι η μόνη λύση».

Συμφωνώ απολύτως με το σύνολο των ζητημάτων που θέτετε για την ανάγκη πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα, για την αναστύλωση και επανακαταξίωση των διεθνών οργανισμών και για την ανάπτυξη μαζικών κινημάτων, ιδιαίτερα για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας και όλων των λαών, ώστε να ασκηθούν πιέσεις και να αποκατασταθεί μία κουλτούρα και ένα κλίμα απαίτησης για την Ειρήνη στον σύγχρονο κόσμο μας, στον επίσης ταραγμένο, από ό,τι φαίνεται, 21ο αιώνα που διανύουμε.

Συνηγορώ απολύτως στις καίριες επισημάνσεις σας για την οργανική σύνδεση του κορυφαίου ζητήματος της Ειρήνης με τα κοινωνικά προβλήματα και τις ανισότητες της εποχής μας, στην ιδιαίτερη φάση παγκοσμιοποίησης που διανύουμε, όπως επίσης και με το κεντρικό ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης.

Θέλω να ενημερώσω δι΄ υμών τη διεθνή κοινότητα και όλους όσους συμμετέχουν στην εμβληματική εκδήλωση που πραγματοποιείται στον ιερό χώρο της Ολυμπίας, ότι η Βουλή είναι παρούσα μέσω των πρωτοβουλιών των βουλευτών σε όλα τα διακοινοβουλευτικά fora, τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους όπως και τους περιφερειακούς οργανισμούς, και θέτουμε πάντοτε, όπως κάνω κι εγώ προσωπικά, στο κέντρο της προσοχής και των αιτημάτων μας τα ζητήματα Ειρήνης, σε αναφορά μάλιστα με την πολύπαθη ιδιαίτερη περιοχή στην οποία η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας και τη γέφυρα ειρήνης ανάμεσα σε τρείς ηπείρους.

Μαζί θα συνεργαστούμε για ό,τι εσείς, ως εκπρόσωποι των διεθνών επιτροπών Ειρήνης του ΟΗΕ, συνηγορείτε ώστε να προβληθεί και να υπάρξει μια αυξημένη ευαισθησία -ιδιαίτερα στη νεολαία μας- απέναντι και στην αναβίωση ρατσιστικών, φιλοφασιστικών, αντιμεταναστευτικών νοοτροπιών και πολιτικών, ακόμα και μέσα στον ίδιο τον πυρήνα της Ε.Ε.

Είμαστε βέβαιοι πως η εκδήλωσή σας θα αποτελέσει έναν σταθμό σε αυτόν τον πάνδημο αγώνα για την Ειρήνη».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.