9/29/2018 08:20:00 π.μ.
0

Τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο κυκλώνας που έχει θέσει σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό.

Στη Φοινικούντα οι άνεμοι είναι εντάσεως 9 Μποφόρ ωστόσο ενισχύονται διαρκώς και συνοδεύονται και από ισχυρή βροχόπτωση, ενώ στην Πύλο σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Αμέσως μετά ο κυκλώνας θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία και θα κινηθεί μεταξύ Μήλου και αργολικού κόλπου, αγγίζοντας και τα όρια του Σαρωνικού και της Αττικής. Κατόπιν θα εξελιχθεί ανατολικότερα προς δυτικές και κεντρικές Κυκλάδες με πορεία προς το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει από το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από την ΕΜΥ, τα οποία έθεσε στη διάθεση όλων των φορέων, κατά την ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη και παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι το βράδυ της Παρασκευής, οι μοναδικές περιοχές της χώρας που δεν θα επηρεάσει ο κυκλώνας, θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, ενώ θα επηρεαστούν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που αρχικά φαινόταν ότι δεν κινδύνευαν.

Στην Αττική το κύμα της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αναμένεται σήμερα Σάββατο μετά το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.