9/29/2018 09:10:00 π.μ.
0

Σιωπηλούς άφησε, για περίπου μία ώρα, την έδρα και το ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, η κατάθεση του πατέρα του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το καλοκαίρι του 2017, στον Λαγανά. Κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας τα δικαστήρια της Πάτρας φρουρούνταν σαν αστακός, ενώ και αυτή τη φορά τη δίκη παρακολουθούσαν ανώτατα στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η ακροαματική διαδικασία, το εδώλιο της οποίας μοιράζονται 9 κατηγορούμενοι, συνεχίστηκε με την εξέταση του πρώτου από τους 24 μάρτυρες της πολύκροτης δίκης, του πατέρα του άτυχου νέου αλλά και του φίλου του με τον οποίο ο 22χρονος διασκέδαζε μαζί το μοιραίο βράδυ. Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την κατάθεση της Αγγελικής Τζιόλα, ιατροδικαστού της σορού του 22χρονου, η οποία κρίνεται κομβικής σημασίας για την υπόθεση. Υπόψη του Δικαστηρίου θα τεθούν και όλα τα βίντεο που καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα 11 δευτερόλεπτα που κόστισαν τη ζωή στον νεαρό Μπακαρί.

“Ήταν ένας ονειροπόλος νέος”

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Χέντερσον, ιδιαίτερα φορτισμένος μίλησε για τον γιο του, τις σπουδές και την προσωπικότητά του, τα όνειρα, για το ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, όταν τελείωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. Μίλησε συγκλονισμένος για τη νύχτα που δέχθηκε το τηλεφώνημα από την Πρεσβεία για να τον ενημερώσουν για τον θάνατο του παιδιού του αλλά και τη στιγμή που παρέλαβε τη σορό αντικρίζοντας το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπο του. “Είχε μόλις αποφοιτήσει και είχε έρθει στην Ελλάδα να απολαύσει τα ελληνικά νησιά και να βγάλει φωτογραφίες για τη δουλειά του. Ήταν ένας νέος ονειροπόλος με λαμπρό μέλλον. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μπορεί να γίνει τόσο σκληρός και να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου. Πολύ σκληρό να βλέπεις έτσι το παιδί σου. Καμία άλλη οικογένεια να μη ζήσει αυτό που περάσαμε. Μας λείπει σε όλους που τον γνωρίζαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μαρτυρία του φίλου του

Στη συνέχεια, εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, ένας από τους φίλους του άτυχου νέου, που βρίσκονταν μαζί του στο επεισόδιο και έζησε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τον Μπακάρι νεκρό. Περιέγραψε πώς πλησίασαν δύο άτομα το τραπέζι τους μέσα στο μπαρ και πώς ο καυγάς πήρε τεράστιες διαστάσεις έξω από το μαγαζί, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε γυναίκα η οποία φέρεται πως ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του καυγά. Ο μάρτυρας, υποθέτει ότι ο καυγάς ξεκίνησε με αφορμή την κατάληψη του τραπεζιού όπου κάθισε η παρέα τους.

Η συνέχεια τη Δευτέρα

Σε κλίμα έντασης διακόπηκε την Πέμπτη λίγο μετά τις 12 η πολύκροτη δίκη η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 καθώς ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορούμενων σερβικής καταγωγής, είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Τάτση δικηγόρο του προφυλακισμένου κατηγορούμενου. Η ένταση στην αίθουσα ξεκίνησε όταν ο κ. Κούγιας είπε πως η δίκη είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί αν δεν βρίσκονται στην αίθουσα ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ο οποίος πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας, αλλά και η κοπέλα που εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις του καταστήματος, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κούγια ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ο καυγάς. Κοινός τόπος όλων των πλευρών είναι ότι πρέπει να εξεταστεί από το δικαστήριο η 20χρονη Σέρβα, η οποία δήλωσε ότι λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας δεν μπορεί να παραστεί.

Πηγή: imerazante.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.