9/20/2018 03:11:00 μ.μ.
0
Αντιλαμβανόμαστε ως εταιρεία την ανάγκη αποσυμπίεσης του αρνητικού κλίματος που υπάρχει σχετικά με τη μη μεταφορά των μαθητών από κανενός είδους μεταφορική εταιρεία, τούτο ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί αιτία να διατυπώνονται ανακρίβειες, όπως αυτές που ακούστηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κου Χειβιδόπουλου με γονείς μαθητών στο Ναύπλιο.

Η εταιρεία μας όλα αυτά τα χρόνια εκτέλεσε με συνέπεια και με αίσθημα ευθύνης τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών.

Ο τελευταίος διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε ήταν το 2015. Έκτοτε κανείς διαγωνισμός δεν έγινε αλλά ακολουθήθηκε η οδός των συνεχών παρατάσεων, παρατάσεις που δίνονταν τελευταία στιγμή συνήθως.

 Η πρακτική αυτή αποτέλεσε συνεχή λόγο διαμαρτυρίας της εταιρείας μας, αφού σταδιακά, με τις συνεχείς αναθεωρήσεις προς τα κάτω, μας δέσμευε στο να πραγματοποιούμε δρομολόγια με ζημία μας, από τα οποία δεν μπορούσαμε να απαλλαγούμε.

Διατυπώθηκε χθες το ερώτημα: Αφού ο ίδιος μαθηματικός τύπος εφαρμόζεται σε κάθε δρομολόγιο σε όλη την Επικράτεια, τότε πώς ισχυρίζεται η ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΕ ότι είναι ασύμφορη η εκτέλεση των δρομολογίων και δε δίνει προσφορά ενώ στις υπόλοιπες 53 από τις 54 περιφέρειες τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Για να γίνει σαφές στον κόσμο: τα μαθητικά δρομολόγια στην Αργολίδα χωρίζονται σε πέντε πίνακες.

Οι τέσσερις πρώτοι είναι τα δρομολόγια που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο και ο πέμπτος πίνακας αντιστοιχεί στα δρομολόγια προς τα ειδικά σχολεία, το Μουσικό Σχολείο και κάποια ΕΠΑΛ. Τα δρομολόγια του πέμπτου πίνακα βγαίνουν στο διαγωνισμό ξεχωριστά το καθένα ενώ τον καθένα από τους τέσσερις πρώτους πίνακες πρέπει να τους αναλάβει ένας μεταφορέας ολόκληρο. Το εάν είναι συμφέρον ή όχι το δημοπρατούμενο έργο έχει σχέση με το σχεδιασμό των δρομολογίων. Ο κος Χειβιδόπουλος χθες τόνισε ότι ο πέμπτος πίνακας δημοπρατήθηκε κανονικά και ότι και εμείς δώσαμε προσφορά και ότι το έργο εκτελείται κανονικά. Βεβαίως και έτσι είναι. Τα δρομολόγια στον πέμπτο πίνακα είναι συμφέροντα και γι’ αυτό και υπάρχει ενδιαφέρον.

Οι τέσσερις όμως πρώτοι πίνακες που απευθύνονται κυρίως σε εμάς δεν καλύπτουν ούτε το ημερήσιο κόστος της μισθοδοσίας, των καυσίμων, της συντήρησης των οχημάτων.

Κρατήστε και λίγα νούμερα: Με τους τέσσερις πρώτους πίνακες για ένα χρόνο μεταφέρουμε 3.500 παιδιά με συνολικό τίμημα 1.052.000,00€, ενώ τα 450 παιδιά του πέμπτου πίνακα με 840.000,00€! Το 1.800.000,00€ πλέον ΦΠΑ που δήθεν είναι το τίμημα που μας προσφέρεται, όπως χθες δήλωσε ο κος Χειβιδόπουλος και παρ’ όλα αυτά εμείς δεν εκτελούμε τα δρομολόγια είναι απολύτως ανακριβές. Μακάρι να ήταν αυτό το προσφερόμενο τίμημα και εμείς θα υπογράφαμε αμέσως τη σύμβαση και θα εκτελούσαμε το δρομολόγιο.

Ειπώθηκε από τον κο Χειβιδόπουλο ότι έχουμε εξοφληθεί για το εκτελεσθέν έργο. Δεν είναι έτσι.

Μας οφείλονται ακόμη 400.000,00€, ενώ μας καταβλήθηκε περίπου 1.000.000,00€ που μας όφειλαν πριν από μόλις 10 ημέρες. Φτάσαμε πια σε απόγνωση και δε φταίμε εμείς που δεν μπορούμε να ζήσουμε από την εργασία μας. 3 Ειπώθηκε επίσης ότι όλα έγιναν εγκαίρως. Το έργο μεταφοράς έπρεπε να έχει προκηρυχθεί ήδη από του έτους 2016 και να αφορά τα σχολικά έτη από το 2017 έως το 2020.

Ο διαγωνισμός έγινε τελικά τον Ιούνιο του 2018 για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 και κηρύχθηκε άγονος. Θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ ενωρίτερα. Και εν πάσει περιπτώσει ήταν άγονος.

Όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσε να επαναληφθεί; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου όταν εμείς εμφανιστήκαμε στον τύπο και προειδοποιήσαμε ότι δεν έχει γίνει νέος διαγωνισμός και ότι τα παιδιά δε θα μπορούσαν να πάνε στα σχολεία τους; Και γιατί παραμονές έναρξης του σχολικού έτους ψηφίσθηκε με τροπολογία παράταση δηλαδή ουσιαστικά αναβίωση της παλαιάς σύμβασης από το 2015, την οποία παραδέχθηκε ο κος Χειβιδόπουλος ότι δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, τώρα που έχει φτάσει στις 20 Σεπτεμβρίου;

Κλείνοντας: εμείς αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της κατάστασης. Δηλώνουμε και πάλι ότι είμαστε διατεθειμένοι να μεταφέρουμε τα παιδιά της Αργολίδας που είναι και δικά μας παιδιά.

Δεν έχουμε το δικαίωμα ωστόσο να το κάνουμε με ζημία γιατί πρέπει κι εμείς να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Στα χέρια του κράτους και της περιφέρειας είναι να γίνουν οι σωστές ενέργειες ώστε η μεταφορά των μαθητών στην Αργολίδα να τεθεί σε σωστές βάσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.