9/15/2018 03:37:00 π.μ.
0

Ευρωπαϊκό διήμερο και διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και στο Αγρίνιο στις 21 και στις 22 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου της μικρής περιμετρικής της Πάτρας.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα «επιλέγουμε να παραδώσουμε αυτό το εμβληματικό έργο, τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Ελλάδα το διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μικρή περιμετρική υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους» και πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε κάθε ευρώ προς όφελος των πολιτών μας. Διαχειριζόμαστε τους πόρους με διαφάνεια και τους αξιοποιούμε ορθά, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζει η πόλη από το έργο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συνδυάζει την οδική κυκλοφορία με την ιστορία της πόλης, αλλά και την αστική ανάπλαση με τη λειτουργικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η 'Ανω Πόλη αλλάζει. Αποκτά εκτεταμένα δίκτυα πεζοδρομήσεων, χώρους αναψυχής και πρασίνου, ένα γήπεδο για αθλοπαιδιές και υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στη γειτονιά».

Η μικρή περιμετρική θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.30.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στο διευρυμένο περιφερειακό συνέδριο που θα γίνει στην Πάτρα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και στο Αγρίνιο το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα- Ευρώπη, Προκλήσεις και Προοπτικές». Πρόκειται, συνέχισε, «για έναν ανοικτό διάλογο με φορείς και πολίτες για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον, ενώ θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπειρογνώμονες, καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αντίστοιχη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα σημαντικό, ιστορικό, ευρωπαϊκό διήμερο. Συγκεκριμένα, εν όψει της παράδοσης του έργου της μικρής περιμετρικής που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζονται εκδηλώσεις με θέμα «κυκλοφορούμε με φεγγαράδα στους δρόμους του ΕΣΠΑ», οι οποίες κορυφώνονται με ανοικτή συναυλία που θα δώσει στις 8.30 μ.μ, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, στη μικρή περιμετρική. Τα έργα θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, όπως επίσης οι καλλιτέχνες, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Δάφνη Ζουρνατζή.

Ακόμη θα συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η ορχήστρα Παλίντονος, υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών, θα πραγματοποιηθεί «ποδηλατάδα», στον αστικό ιστό της Πάτρας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ από την πλατεία Γεωργίου, θα διασχίσει την οδό Κορίνθου έως τον κόμβο Κουρτέση και στην συνέχεια οι ποδηλάτες θα εισέλθουν στη μικρή περιμετρική, για να φθάσουν έως τον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

«Για τις τεχνικές, νομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι «η αιρετή Αυτοδιοίκηση λειτούργησε αποτελεσματικά.»

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» 'Αλκηστις Σταθοπούλου, είπε πως το έργο υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, ενώ η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ανέρχεται στο ύψος των 25,8 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.