9/12/2018 05:06:00 μ.μ.
0

Αίτηση κατέθεσε ο συνδυασμός ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στις 10-9-2018 (Α.Π. 16306) προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπλιέων και το δήμαρχο με θέμα την επανάσταση του 1821 και η πόλη του Ναυπλίου. Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό 2021 θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται από πολλούς φορείς και από την Βουλή των Ελλήνων. Η πόλη του Ναυπλίου είχε ένα σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά και τα επόμενα χρόνια. Προτείνουμε ο δήμος να ορίσει μία επιστημονική επιτροπή με φορείς και πρόσωπα, τα οποία θα εξετάσουν το θέμα “Ναύπλιο και επανάσταση 1821”.

Στην επιτροπή θα μπορούσαν να μετέχουν ο εκάστοτε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, φορείς όπως Ίδρυμα Καποδίστρια, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Αργολίδας, ο Σύλλογος Φιλολόγων, η Βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης κ.λπ, καθώς και πρόσωπα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κ.λπ.

Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάθεση ή χρηματοδότηση ιστορικών μελετών και τέλος της δημιουργίας μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων, με ιστορικά ντοκουμέντα ή παραπομπές σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με αναφορές και στοιχεία για το ρόλο της πόλης στην ιστορική στιγμή της επανάστασης του 1821.

Αυτή η βάση δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει εξέλιξη του ψηφιακού προγράμματος ΚΟΙΤΙΔΑ που ήδη έχει ο δήμος αλλά δεν είναι ακόμα ανοικτό στο κοινό (γνωστό πρόβλημα με τη μη κατοχύρωση του ονόματος και της αδυναμίας δημόσιας πρόσβασης στα δεδομένα).

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει και η πόλη μας στη γενικότερη προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.