9/13/2018 11:25:00 μ.μ.
0

Προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης, του Τρούλου, κιονοκράνων  και άλλων κτιριακών και δομικών στοιχείων του Ιστορικού χιλιόχρονου πλέον Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Ανέκαθεν οι Έλληνες Χριστιανοί του Αναπλιού αντίκριζαν μέσα από αυτήν την Βυζαντινή Εκκλησούλα  την ίδια την Αγία Σοφιά της Κωνσταντινούπολης αφού δεν είναι καθόλου τυχαίο που η οδός στην οποία βρίσκεται καλείται «Κωνσταντινουπόλεως» αλλά ακόμη και οι σημερινοί πιστοί ονομάζουν την Εκκλησία με την λέξη Αγ.Σοφιά και όχι Αγ.Σοφία ως ανθρώπινο πρόσωπο (τονίζοντας το ά)

Στα δεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας και Ενετοκρατίας οι Έλληνες λοιπόν είχαν τον τακτική  τους έστω και με αυτόν τον έμμεσο  και μυστικό τρόπο να στρέφουν τον λογισμό, την καρδιά και τον  πόθο τους στον ορίζοντα της Πόλεως του Μ. Κωνσταντίνου και των Βυζαντινών προγόνων μας.

Ας ευχαριστήσουμε θερμά την Παντάνασσα Παναγία μας και την Αγία Σοφία μας για την εκπλήρωση των συγκεκριμένων έργων  τα οποία περατώθηκαν  και αποπληρώθηκαν εξ’ολοκλήρου από τους πόρους του Ιερού Ναού και από τον οβολό των πιστών ενοριτών και προσκυνητών της ενορίας μας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την Τεχνική εταιρία «ΑΤΡΕΑΣ Α.Τ.Ε.» για την άρτια εργασία και συν-εργασία προκειμένου να παραχθεί ένα άξιο τεχνικά έργο καθώς επίσης και την  αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την άμεση  και εμπεριστατωμένη επίβλεψη και καθοδήγηση των εργασιών.

Οι Άγιες Μάρτυρες Σοφία και οι θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη να μας ενισχύουν στην πίστη, στο θάρρος, στην Ελπίδα και στην απεριόριστη και άνευ προϋποθέσεων αγάπη για όλους τους ανθρώπους και για όλη την κτίση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.