8/12/2018 09:56:00 μ.μ.
0

Ένα πρώην Γερμανικό πολεμικό σκάφος της κατηγορίας Lindau (Τύπος 320) το Tubingen με σημαία Βερμούδων που κατασκευάστηκε το 1958, στο λιμάνι του Ναυπλίου, σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Το πλοίο  παρ όλο που εξωτερικά δείχνει για πολεμικό σκάφος δεν είναι, πρόκειται για ένα σκάφος αναψυχής. Ο τύπος 320 Lindau-class-minehunters ήταν μια κατηγορία γερμανικών παράκτιων ναρκοθετητών που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου ναυτικού προγράμματος της FRG.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν από μη μεταλλικά εξαρτήματα  από το Burmester Bremen.  Κανένα από αυτά τα πλοία δεν παραμένει πλέον σε υπηρεσία στο γερμανικό ναυτικό. Αρκετά τέθηκαν σε λειτουργία στο ναυτικό της Εσθονίας και της Λιθουανίας, καθώς και στις ναυτικές δυνάμεις της Λετονίας.

Από το 1970, 11 σκάφη αυτής της κατηγορίας αναβαθμίστηκαν σε τύπου 331 Fulda. Από το 1979, τα έξι εναπομείναντα σκάφη αυτής της κατηγορίας αναβαθμίστηκαν στην κατηγορία 351 Ulm. Και τα έξι πωλήθηκαν στο Ναυτικό της Νότιας Αφρικής το 2001. Τα υπόλοιπα πέντε πλοία πουλήθηκαν από το Ναυτικό της Νότιας Αφρικής σε έναν ιδιώτη ιδιοκτήτη το 2009 για μετατροπή σε σκάφη αναψυχής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.