8/16/2018 06:55:00 μ.μ.
0

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Κομμένο Άρτας συμμετείχε σήμερα 16/8/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση για τα 317 θύματα της θηριωδίας των ναζί στο Κομμένο η οποία έγινε στον Ιερό Ναό Πέτρου και Πάύλου Κομμένου Άρτας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Άρτας κκ Καλλίνικου.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους της περιοχής.

 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων σε δηλώσεις του ο Νότης Μαριάς επισήμανε: 

« Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που δολοφόνησαν τους συμπατριώτες μας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ηρωικούς κατοίκους του Κομμένου πριν από 75 χρόνια και με την παρουσία μας τιμούμε τον αγώνα τους.

Από εδώ από το μαρτυρικό Κομμένο, καλούμε την κυβέρνηση, επιτέλους να προχωρήσει στην διεκδίκηση των Πολεμικών Επανορθώσεων, του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, των Αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγγράψει τις  Γερμανικές Αποζημιώσεις στον νέο κρατικό προϋπολογισμό».





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.