7/04/2018 07:28:00 μ.μ.
0

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα χρονίζοντα προβλήματα των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ εξαιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το 2017 και δεν έχουν λάβει ακόμα υπογεγραμμένες συμβάσεις του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτές  των ΔΙΕΚ εξαιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχουν λάβει ακόμα υπογεγραμμένες συμβάσεις του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Από τις 11 Ιουνίου, το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΕΔΙΕΚ) εξέδωσε απόφαση, η οποία ισχύει μέχρι τώρα, με την οποία καλεί τους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ να μην παραδώσουν βαθμολογίες μέχρι να πάρουν στα χέρια τους υπογεγραμμένες συμβάσεις, καθώς δεκάδες ΙΕΚ σε ολόκληρη την Ελλάδα αδυνατούν να κλείσουν το εξάμηνο.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτές δεν έχουν λάβει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου. Μόλις δύο μέρες πριν τη λήξη του εξαμήνου, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ  ενέκρινε τις αναθέσεις του εαρινού εξαμήνου και κάποιες που εκκρεμούσαν από το χειμερινό, και οι εκπαιδευτές κλήθηκαν να υπογράψουν συμβάσεις εαρινού εξαμήνου ώστε να αποσταλούν μέχρι 5/7 στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χωρίς όμως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αποστείλει υπογεγραμμένες από το ίδιο τις συμβάσεις, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί την περίπτωση που υπήρχε όντως βούληση επίσπευσης της διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν καταβληθεί οι πληρωμές για το χειμερινό και το εαρινό εξάμηνο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς με το οποίο θα πληρωθούν οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές για τα δύο εξάμηνα. Επιπλέον, δεν έχουν καταβληθεί ένσημα, με αποτέλεσμα εκπαιδευτές να αντιμετωπίζουν  πρόβλημα ασφάλισης.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως χωρίς αντίγραφο σύμβασης οι εκπαιδευτές που τεθούν σε καθεστώς ανεργίας και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα ανεργίας δεν θα είναι επιλέξιμοι, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα έχουν και οι εκπαιδευτές που θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς ή να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με δελτίο τύπου στις 17/5/2018 ενημερώνει τους διδάσκοντες πιστοποιημένους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ ότι οι πληρωμές μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για το εξάμηνο 2017 β΄ (περιόδου Οκτωβρίου 2017 έως και Φεβρουαρίου 2018) θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από 27 έως τις 29 Μαΐου.’’

Τα προβλήματα αυτά αποκαλύπτουν με τον σαφέστερο τρόπο την επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τα Δημόσια ΙΕΚ, κρατώντας σε ομηρία ανθρώπους που προσέφεραν τις γνώσεις και την εργασία τους χωρίς να ξέρουν το πώς και το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Γιατί δεν έχουν επιλυθεί τα ως άνω χρονίζοντα πλέον προβλήματα.
2. Πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ.
3. Πότε θα καταβληθούν τα ένσημα ασφάλισής τους.
4. Γιατί ενώ ανακοίνωσε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 17/5/2018 ότι η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των εκπαιδευτών θα γίνει από 27 έως τις τις 29 Μαΐου και τη δέσμευση του κ. Ζέρβα κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εκπαιδευτών ΔΙΕΚ, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.
5. Αν μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα αποπληρωθούν το σύνολο των οφειλομένων για όλους τους εκπαιδευτές ΔΙΕΚ που αφορούν τόσο το χειμερινό  όσο και το εαρινό εξάμηνο 2017/2018 όπως είχε ανακοινώσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 17/5/2018.
6. Ποιος έχει ευθύνες γι’ αυτό το γεγονός που έχει επιπτώσεις και στους σπουδαστές των ΔΙΕΚ και αν αποδοθούν αυτές.”0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.