7/03/2018 04:37:00 μ.μ.
0

Με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης ο κ. Ν. Βούτσης τόνισε:

«Η παρουσία σας εδώ και οι συζητήσεις που θα έχετε γίνονται σε μια πολύ σημαντική στιγμή –δεν την ονομάζω ούτε δύσκολη ούτε κρίσιμη– για την Ελλάδα. Η χώρα μας βρίσκεται στο όριο και στο σύνορο τριών ηπείρων. Σε αυτήν την περιοχή, που η χώρα μας είναι ευτυχώς πόλος σταθερότητας, βρίσκονται και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης ολόκληρης. Πιστεύουμε ότι η συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου για όλη τη Βαλκανική, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και για την είσοδο όλων των χωρών της στην Ε.Ε., θα είναι ένα πολύ θετικό βήμα και για τώρα και για το μέλλον. Κυρίως είμαστε ευτυχείς διότι σε αυτή τη φάση -είχαμε προηγουμένως εδώ τον Επίτροπο Μοσκοβισί- έχει πλέον δρομολογηθεί απολύτως, μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου, η  έξοδος της χώρας μας στην κανονικότητα, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική ανακούφιση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας που όλα αυτά τα χρόνια δεινοπάθησε από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις που υπήρχαν.

Άρα είναι μια καλή στιγμή με αρκετή αισιοδοξία, με ευρύ ορίζοντα, για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και εδώ και σε όλο τον κόσμο. Όλος ο κόσμος βλέπει προς την Ελλάδα και αυτό το ξέρετε καλύτερα από εμάς και είμαστε ευτυχείς που έχετε διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο παντού όπου υπάρχει ομογένεια και όχι μόνον. Είστε οι γέφυρες της Ελλάδας με όλο τον κόσμο.

Πριν από μια εβδομάδα είμασταν στην Κίνα και εκεί ομνύουν στο όνομα της χώρας μας, όχι μόνο για τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και για το σήμερα και για το αύριο. Νομίζω ότι αυτό το αίσθημα, αυτό το κλίμα, όλοι μαζί σε συνεργασία και με τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και με ό,τι βοήθεια μπορεί να χρειαστεί, μπορούμε να το συντηρήσουμε, να το επαυξήσουμε και θα είναι για το καλό της χώρας και του λαού μας, του έθνους μας, του ελληνισμού, όπου αυτός βρίσκεται».

Στην αντιφώνησή του ο  πρόεδρος της ΠαΔΕΕ  κ. Peter Katsambanis υπογράμμισε:

«Είναι πάντα τιμή μας να είμαστε εδώ και να συζητάμε μαζί. Πέρσι, όταν εκλεγήκαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο, ήρθαμε και συζητήσαμε για το πρόγραμμα που έχουμε και ήδη μπορούμε να σας δώσουμε έναν καλό απολογισμό για τις ενέργειες που κάναμε τον περασμένο χρόνο και αυτές που σκοπεύουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Η συμφωνία της 21ης Ιουνίου είναι πολύ σημαντική. Είπατε πολύ σωστά ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και γενικότερα σε αυτό το σταυροδρόμι των τριών ηπείρων. Θα έλεγα παραπάνω ότι δεν είναι μόνο ένας πυλώνας σταθερότητας, αλλά ότι αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη ως ο πρωταγωνιστής σε αυτή τη ζώνη. Η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες και είναι σε ένα σημείο που μπορεί να συμβάλει πάρα πολύ και στην ειρήνη και στην ανάπτυξη αυτής της περιοχής.

Από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε να ακολουθούμε και να στηρίζουμε τα αιτήματα της Ελλάδας και όλα τα εθνικά μας ζητήματα».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς  κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.