7/03/2018 10:50:00 π.μ.
0

Σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να υλοποιεί εκτεταμένο πρότυπο πανελλαδικά «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού και αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020»

Παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων στις οικίες τους, σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, για την πληροφόρηση του κοινού και τα μετρά προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.

Υλοποιούνται επίσης εκτεταμένες δράσεις για την επιτήρηση εντόμων και πτηνών, όπως παγιδοθεσία για έντομα διαβιβαστές του ιού και για άγρια κυρίως πτηνά, προκειμένου να καταγραφεί η δραστηριότητα του ιού, σε συνεργασία με επίσημους φορείς και πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Το επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι υψηλό όπως τόνισαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ε. Παναγιωτοπούλου και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Β. Διαμαντόπουλος που βρέθηκαν σημερα στην Αργολίδα και ανακοίνωσαν πως στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο νοσοκομείο Αργολίδας ώστε να ενημερώσουν το ιατρικό προσωπικό για τον ίο του Δυτικού Νείλου και την αντιμετώπισή του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας τόνισε η κ Παναγιωτοπούλου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.