7/13/2018 07:03:00 μ.μ.
0

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. «ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΟΨΙΜΑ ΕΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ».

Στόχος της μεταρρύθμισης είναι να δραστηριοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι αφού εξασφαλίζεται με ποικίλους τρόπους η ενεργή συμμετοχή των πολιτών.  Με 100 υπογραφές, συζητούνται θέματα στα Συμβούλια.
Δίδεται η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης σε σημαντικές αποφάσεις μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,  όπου υπάρχει αντιπροσώπευση απλών δημοτών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μετά από κλήρωσή τους.
Η διενέργεια δημοψηφισμάτων θα μπορεί πλέον να γίνει μετά από αίτηση του 10% των εγγεγραμμένων εκλογέων και απλή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η υποτιθέμενη ακυβερνησία, είναι μόνο στο μυαλό της Αντιπολίτευσης. Οι περισσότερες αποφάσεις, σε ποσοστο πάνω από 80%, λαμβάνονται με ομοφωνία.   Σε άλλες αποφάσεις που ρυθμίζουν επί μέρους θέματα των δημοτών, (κυκλοφοριακό) και άλλων θεμάτων ποιότητας ζωής, οι σύμβουλοι ψηφίζουν όπως επιθυμούν. Τέλος , τα σοβαρά θέματα του προυπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, ψηφίζονται τελικά μετά από επιλογή δύο προτάσεων, από τις οποίες υπερισχύει μετά από ψηφοφορία η μία. Το νέο νομοσχέδιο αποτρέπει φαινόμενα εκμαυλισμού, παραγοντισμού, μεταγραφών και αδιαφάνειας.

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Γκιόλα, στο βίντεο που ακολουθεί:0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.