7/12/2018 05:01:00 μ.μ.
0

Πότε θα εξοφλήσετε το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειo ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ.  Όλαφ Σολτς ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες με προσκεκλημένο τον κ. Σολτς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς καθώς η Γερμανία ισχυρίζεται ότι τηρεί τις υποχρεώσεις της τίθεται το εύλογο ερώτημα πότε θα εξοφλήσετε κύριε Υπουργέ των Οικονομικών της Γερμανίας το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Μαρτίου 1942. Μάλιστα συνέχισε ο Νότης Μαριάς από τον Απρίλιο του 1943 η Γερμανία άρχισε να εξοφλεί το δάνειο αυτό καταβάλλοντας εννέα δόσεις.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι καθώς έκτοτε παραμένει ανεξόφλητο το δάνειο αυτό, ανακύπτει το ερώτημα πότε θα γίνει η εξόφλησή του εκ μέρους της Γερμανίας και σε ποιες  ενέργειες σκοπεύει να προβεί ο Σολτς ως αρμόδιος Yπουργός Οικονομικών.

Όμως ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος προφανώς έχει συνηθίσει να του υποβάλλουν ερωτήσεις στα μέτρα του ενώ ήταν λαλίστατος για όλα τα θέματα ακόμη και για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα δηλαδή μειώσεις  συντάξεων κλπ, εντούτοις δεν έβγαλε κουβέντα στην ερώτηση που του τέθηκε από το Νότη Μαριά προκαλώντας τις διαμαρτυρίες τόσο του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή όσο και άλλων Ευρωβουλευτών από Γαλλία και Βέλγιο, ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος της Επιτροπής ο οποίος με μεγάλη δυσκολία έδωσε το λόγο στον Νότη Μαριά έσπευσε να προστατεύσει τον Σολτς όπως έκανε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ο Ντράγκι είχε δεχθεί τα πυρά του Νότη Μαριά.

Πάντως σε πολιτικό επίπεδο η άρνηση απάντησης εκ μέρους του Σολτς θα μπορούσε να εκληφθεί ως έμμεση παραδοχή εκ μέρους της Γερμανίας ότι πράγματι οφείλει το Αναγκαστικό Κατοχικό  Δάνειο λαμβάνοντας υπόψη ότι σε αντίστοιχες ερωτήσεις η θέση  Σόιμπλε ήταν ότι το ζήτημα αυτό "είχε δήθεν κλείσει".

Οψόμεθα.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.