7/02/2018 06:08:00 μ.μ.
0

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, κ. Pham Binh Minh, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε φίλο τον λαό του Βιετνάμ και αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Βιετνάμ στην περιοχή, τον οποίο η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον και υποστηρίζει.

«Έχουμε κοινές διαδρομές που μας εμπνέουν» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στον αγώνα του Βιετνάμ για την εθνική ανεξαρτησία του, καθώς και στις επιβουλές και τις στρατιωτικές επεμβάσεις που αντιμετώπισε, ενώ πρόσθεσε ότι «σε τρία χρόνια θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου η χώρα μας βγαίνει από την οκταετή σκληρή μνημονιακή επιτήρηση λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περάσαμε. Είναι ένα ιστορικό ορόσημο για εμάς».

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Βιετνάμ κατά την αντιφώνησή του αναφέρθηκε στις πολύ καλές διμερείς σχέσεις καθώς και στην περαιτέρω εξέλιξη που αυτές σημειώνουν, στα κοινά σημεία μεταξύ των δύο λαών και δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες προς τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια και τη στήριξη που επέδειξε προς εμάς στον αγώνα μας για την ανεξαρτησία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ, κ. Γεώργιος Βαρεμένος.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.