7/05/2018 12:13:00 μ.μ.
0
Με αισχρές μεθοδεύσεις όπως της σιωπηρής απόρριψης, των απανωτών παρατάσεων κλπ διευκολύνετε τις διεκδικήσεις  κατασκευαστικών  εταιρειών. 

Πριν από ένα χρόνο η ανάδοχος εταιρεία του έργου στο λιμάνι Βραχατίου ΔΙΑΤΜΗΣΗ (πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη) γραπτά ζητά αποζημιώσεις 1.247.000 ευρώ για επτάμηνη διακοπή εργασιών το 2016. Εχουν πραγματοποιηθεί άλλες δυο διακοπές διάρκειας 9 μηνών και σίγουρα επίκεινται νέες ανάλογες διεκδικήσεις.

Είναι η εταιρεία, που δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2015, όταν βασικός μέτοχος και στα χαρτιά ήταν ο Φλαμπουράρης, ανεδείχθη ανάδοχος στο έργο, παρόλο που δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα όταν έγινε ο διαγωνισμός (23-9-2014).

Είναι η εταιρεία που πήρε στην πλάτη του ο κ Τατούλης στις αρχές του 2015, όταν αποκαλύφθηκε στο πανελλήνιο ότι, δεν μπορεί να πάρει δημόσιο έργο εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι υπουργός και ο κ Τατούλης, πριν μιλήσει ο κ Φλαμπουράρης δημόσια είπε ότι ήταν όλα νόμιμα.

Είναι η εταιρεία που στις 20 Μάη του 2015 γνωστοποιεί γραπτά στην Περιφέρεια ότι θα εγείρει διεκδικήσεις αποζημιώσεων και ο κ Τατούλης παρόλα αυτά υπογράφει την Σύμβαση.

Είναι η εταιρεία που στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2015, την περίοδο που μπήκαν τα capital controls, που κανένας δεν δάνειζε κανέναν, με ενέχυρο τη Σύμβαση αυτή πήρε δάνειο από Τράπεζα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ η εταιρεία θωρακίζεται και διεκδικεί, ο κ Τατούλης υπογράφει τη σύμβαση που προβλέπει ότι σε 4 μήνες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμάνι, παρόλο που γνωρίζει πριν υπογράψει ότι, η εταιρεία θα διεκδικήσει αποζημιώσεις, αφού δεν μπορεί να γίνει ένα λιμάνι σε δυο μήνες.

Η κα Πρόεδρος και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής παρόλο που γνωρίζετε για τις διεκδικήσεις της εταιρείας, και τα προβλήματα στην ομαλή ροη της χρηματοδότησης του έργου, δίνανε απανωτές παρατάσεις περαίωσης του έργου, (έξι τον αριθμό) ακόμα και σε περιόδους που ο ανάδοχος είχε κάνει διακοπές εργασιών.

Αντί να δεχθείτε, να στηρίξετε και να υλοποιήσετε την απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της ΠΕ Κορινθίας, που πριν δυο χρόνια δεν έκανε δεκτή την πρώτη διακοπή των εργασιών από τον ανάδοχο, να τον αποβάλετε από το έργο καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό αποζημιώσεων, (περίπου 28.000 ευρώ) και να διαλύσετε την εργολαβία, σέρνετε την υπόθεση δυο χρόνια τώρα, όπως κάνετε και με το φράγμα του Ασωπού, όπως κάνατε με το Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, με τα αποχετευτικά Κρανιδίου, Γυθείου κλπ που διεκδικούνται από τους αναδόχους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις.   

Ενώ η εταιρεία θωρακίζεται και με συνέπεια υλοποιεί τις απαιτήσεις για διεκδικήσεις αποζημιώσεων που γραπτά γνωστοποίησε πριν υπογραφτεί η σύμβαση, η Περιφέρεια ο κ Τατούλης η κα Πρόεδρος, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής κάνετε ό,τι μπορείτε για να διευκολύνετε τις αισχρές διεκδικήσεις του εργολάβου, κλώθετε να περνά ο καιρός και να μεγαλώνει το ύψος των αποζημιώσεων που διεκδικεί η εταιρεία.

Ενώ η διευθύνουσα υπηρεσία με έγγραφό της πριν από ένα χρόνο, ζητά την νομική τεκμηρίωση του αιτήματος της αποζημίωσης, τη λογιστική επιβεβαίωση των ποσών και την εξασφάλιση της απαραίτητης πίστωσης, δεν παίρνει καμιά απάντηση ένα χρόνο τώρα.

Ενώ η διευθύνουσα υπηρεσία σας λέει:
ότι, δεν υπήρχε ο μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως προβλεπόταν από τη συγγραφή υποχρεώσεων,
ότι κατά τη διάρκεια διακοπής των εργασιών διαπιστώθηκε η απουσία προσωπικού (ασφάλειας, φύλαξης, κοκ)
ότι το προσωπικό για το οποίο ζητούνται αποζημιώσεις δεν είχε δηλωθεί στο οργανόγραμμα του εργοταξίου και μάλιστα τρεις απ’ αυτούς είναι μέλη του ΔΣ και μέτοχοι της εταιρείας,
ότι δύο μηχανήματα για τα οποία ζητούνται σταλίες δεν ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση των υπολειπόμενων εργασιών
εσείς καλύπτετε την προσπάθεια εξαπάτησης από την εταιρεία της υπηρεσίας και του κράτους.

Ενώ η ανάδοχος εταιρεία σας «δίνει», λέγοντας ότι από το 2016 ξεκίνησαν συζητήσεις με την περιφέρεια για τις αποζημιώσεις, εσείς δεν ενημερώνετε κανέναν ούτε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Σαν Περιφερειακή Αρχή που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είστε υπόλογη απέναντι στις αισχρές απαιτήσεις της εταιρείας πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη.

Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με αποζημιώσεις στον εργολάβο ούτε με ένα ευρώ τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Εμείς βάζουμε ξανά το ζήτημα, να παραπέμψουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση και αποφάσεις, διαφορετικά να πληρώσουν Τατούλης – Νικολάκου και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής που με την πολιτική σας και τις αποφάσεις σας όχι μόνο εξυπηρετείτε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά διευκολύνετε και τις αισχρές διεκδικήσεις αποζημιώσεων στα χαρτιά.

  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.