7/03/2018 01:36:00 μ.μ.
0


«Από τις 21 Ιουνίου και μετά, η Ελλάδα πλέον πατάει και στα δυο της πόδια, κάνει νέα βήματα, ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βήματα στα οποία εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα της, όπως υπήρξαμε μέχρι τώρα» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, κ. Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση.


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, καλωσορίζοντας τον Πιερ Μοσκοβισί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, «ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία και ενόψει του ορόσημου του Αυγούστου» -όπως σημείωσε- έθεσε το «σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινοβουλευτικής τάξης, με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η Βουλή των Ελλήνων, αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Όπως υπογράμμισε, «με πάρα πολύ μεγάλο κόπο και ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο, μπορέσαμε να υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στα προγράμματα τα οποία είχαν συνομολογηθεί, πλην όμως, πολλές φορές, κινηθήκαμε στα όρια του ελληνικού Συντάγματος. Με αυτή την έννοια, το λέω θετικά, από εδώ και πέρα, τουλάχιστον ως προς αυτό το ζήτημα το οποίο δεν είναι ήσσονος αλλά εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, ειδικά για τη χώρα μας, θα υπάρξει μια διαφορετική, απρόσκοπτη και δημοκρατική λειτουργία, όπως πάντοτε προσπαθούμε να υπάρχει στην ελληνική Βουλή».

Ο κ. Βούτσης υπενθύμισε στον κ. Μοσκοβισί πως σε τρία χρόνια θα γίνουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι εορτασμοί για τα διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας μας, «γεγονός με ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς» όπως τόνισε, ευχαριστώντας παράλληλα τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων για την έως τώρα συμβολή του.


Απαντώντας ο κ. Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται  για άλλη μια φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί, όπως επισήμανε, «γνωρίζω ότι είναι ένας χώρος ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική Δημοκρατία, στον οποίο επιθυμώ να επιστρέφω κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Πιστεύω ιδιαίτερα στο ρόλο των κοινοβουλίων και του κοινοβουλευτισμού όσον αφορά τη Δημοκρατία, πιστεύω ακράδαντα ότι όλα τα κράτη πρέπει να έχουν απόλυτη ελευθερία όσον αφορά την παραγωγή νομοθεσίας».

Ο Επίτροπος υπογράμμισε πως «μετά από τα τελευταία οκτώ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα, η οποία είχε εμποδιστεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν στην ανάπτυξή της λόγω των δυσκολιών και των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί, τώρα γυρνάει σελίδα». Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις 21 Ιουνίου «η Ελλάδα πλέον μπορεί να μπει σε μια κανονικότητα και τώρα ήρθε ο καιρός ν’ αποδείξει πόσο γρήγορα μπορεί να δημιουργήσει σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαβεβαίωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλάι της Ελλάδας για να βοηθήσει ως εταίρος και ως φίλος, στο πλαίσιο μιας Ευρωζώνης που θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενωθεί ακόμη περισσότερο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον Ευρωπαίο Επίτροπο κασετίνα με ασημένια μετάλλια, σε μια ειδική επετειακή έκδοση του Κοινοβουλίου, που απεικονίζουν αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.


Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος. Τον κ. Μοσκοβισί συνόδευαν ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιτρόπου κ. Πάνος Καρβούνης, ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Declan Costello και η κυρία Ioanna Diaconescu, μέλος του Γραφείου του Επιτρόπου.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί απηύθυνε ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα». Τα μέλη των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών ενημέρωσε, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.