7/27/2018 11:03:00 π.μ.
0

Την Τετάρτη 25/07/2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την δεύτερη δράση της.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά», αποτέλεσε εκπαιδευτική ανάγκη και εκπεφρασμένο αίτημα του μαθητικού πληθυσμού του ΚΔΑΠ. Σκοπός της δράσης ήταν αφενός να μυήσει τα παιδιά στο τι είναι η υγιεινή διατροφή και ποιες τροφές περιλαμβάνει η υγιεινή διατροφή, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες και αφετέρου να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν σε 22 μαθητές του ΚΔΑΠ, με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης προσαρμοσμένης για το μαθητικό πληθυσμό, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- Τι είναι διατροφή και τι υγιεινή διατροφή

- Ποιες τροφές περιλαμβάνει η υγιεινή διατροφή, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες

- Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε

- Τι εννοούμε λέγοντας «προσέχω τη διατροφή μου»

- Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής

- Ποια είναι η θέση της σωματικής δραστηριότητας στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας ζωηρά στη συζήτηση και εκφράζοντας τις απορίες και τα διλήμματά τους σχετικά με τη διατροφή τους στα μέλη της τοπικής ομάδας υγείας. Ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο του δεκατιανού (κολατσιού) τους και η δράση ολοκληρώθηκε με την προβολή σχετικού βίντεο και τη συμμετοχή των μαθητών σε παιδικό τραγούδι για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές.

Για την επιτυχή διενέργεια της δράσης, η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ 
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.