6/20/2018 08:45:00 π.μ.
0

Υλικά

Για 2-4 άτομα

280 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 ½ χούφτα φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
5 μικρά γλυκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας φέτα θρυμματισμένη
5 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον ζωμό μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ελαφρά πασπαλίζουμε με αλάτι. Προσθέτουμε το σπανάκι και το ψήνουμε για περίπου 45 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Με το πιρούνι ανακατεύουμε τη φέτα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ταχίνι, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα τυριών με το μείγμα μανιταριών.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βάζουμε ανά δύο φύλλα. Αλείφουμε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζουμε επάνω το δεύτερο (σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).

Χωρίζουμε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζουμε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση στην άκρη του φύλλου.

Διπλώνουμε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζουμε να διπλώνουμε ως το τέλος της λωρίδας.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.