5/19/2018 06:29:00 μ.μ.
0

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος παραβρέθηκε σήμερα στη Βίνιανη όπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 74η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, εκπροσωπώντας τον  Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. Ο κ. Βούτσης θα μεταβεί αύριο στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, όπου θα υπογράψει μαζί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων για την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των δύο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες και την Παλαιά Βίνιανη, στους ιστορικούς τόπους του Σχολείου Κορυσχάδων και του παλιού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Βίνιανης.

Σε αυτή τη συμβολή της Βουλής των Ελλήνων σε κάθε πρωτοβουλία που επιχειρεί να συνδέσει την ιστορία με τον πολιτισμό, αλλά και στην άξια της εθνικής αντίστασης και της ενότητας του λαού, ως παρακαταθήκη αλλά και ως δίδαγμα για την γενιά μας και το μέλλον, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος.

Ο κ. Βαρεμένος αναφερόμενος στην ιστορικότητα του τόπου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εθνοσυνέλευση, τόνισε:  «Μέσα από τη σύντομη ζωή αυτής της εθνοσυνέλευσής γεννήθηκαν θεσμοί που είχαν σχέση με την αυτοδιοίκηση, τη διοίκηση, τη δικαιοσύνη, θεσμοί όχι αποξενωμένοι από τον κόσμο, που ανέβλυσαν μέσα από το λαό. Κι αυτό πρέπει να είναι ένα δίδαγμα για εμάς που ζούμε σήμερα σε αντιηρωικές εποχές: Ότι οι θεσμοί και τα αξιώματα δεν μπορεί να είναι πάνω και πέρα από το λαό. Πρέπει να έχουν αναφορά στο λαό, να απευθύνονται στο λαό, όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Ακόμη και να έχουν την αίσθηση της ανακλητότητας. Ότι ανά πάσα στιγμή ο λαός μπορεί να σε ανακαλέσει από το αξίωμα που κατέχεις. Οι θεσμοί, λοιπόν, να πηγάζουν από το λαό και να έχουν αναφορά στο λαό».

Αναφερόμενος στον ρόλο και τη συμβολή της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Βαρεμένος τόνισε: «Είναι μια μικρή συμβολή σε αυτό το ιστορικό μεγαλούργημα που λέγεται εθνική αντίσταση, που είναι μια αιώνια παρακαταθήκη που «φέγγει» και όποια προσπάθεια κι αν έγινε, δε μπόρεσε να συσκοτιστεί στο πλαίσιο ενός θεωρητικού αναθεωρητισμού που είναι της μόδας και θέλει να σκιάσει πρόσωπα, ιδέες, γεγονότα. Κυρίως δε, δεν επιτρέπεται να αναβιώσει η σκοτεινή εποχή του ναζισμού. Είναι μια κηλίδα για την Ελλάδα να υπάρχουν σε αυτόν εδώ τον τόπο, όπου μπορεί κανείς να βρει ακόμα το αίμα των αγωνιστών, κάποιοι που να ορκίζονται στα σύμβολά του ναζισμού» κατέληξε.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.