Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε την Κυριακή στο Λιμενάρι Φιλιατρών και φορτώθηκε σε κοντέινερς για την εγχώρια αγορά καθώς και τις αγορές του κόσμου.
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση του και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, φέτος η ποιότητα του καρπουζιού είναι έξτρα.
Βοήθησαν οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη τους και τα προϊόντα τους. Τα πρώτα κοντέινερς από το Λιμενάρι έφυγαν για τη Λαχαναγορά Αθήνας, ενώ τα επόμενα προορίζονται για εξαγωγή σε Βαλκανικές χώρες αρχικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στη συνέχεια.
Πηγή:tharrosnews
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.