1/09/2018 08:18:00 π.μ.
0

Ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Αχαΐας  Αθανάσιος Χατζόπουλος βρέθηκε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου  2018 στο ορεινό χωριό της Αργολίδος το Μαλαντρένι. Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος είναι Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Αργολίδα βρέθηκε καλεσμένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ενοριακού ναού του Αγίου Αθανασίου  και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, στα πλαίσια των μηνιαίων  ομιλιών πνευματικού και ποιμαντικού  περιεχομένου προς πνευματική ανύψωση και ωφέλεια τον κατοίκων της ενορίας και τον γύρω περιοχών. Ο Μητροπολίτης Αχαΐας χοροστάτησε  στον πανηγυρικό εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου και κατόπιν  πραγματοποιήθηκε  ἡ  ομιλία  του με θέμα «Ἡ θεία Χάρις στη ζωή μας».  Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους - Μυκηνών  Κ. Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Τσίμπος, η πολιτευτής Αργολίδος Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα.

Ο Μητροπολίτης Αχαΐας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αποφοίτησε από το Β' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Έλαβε πτυχίο από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972 και το πτυχίο του από τη Θεολογική Σχολή του ίδιου ιδρύματος το 1976. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Το 1984, έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδίκευση στην Ελληνική Πατερική Παράδοση. Έλαβε υποτροφία από την Ποντιφική Επιτροπή για την Ενότητα των Χριστιανών από το 1977 έως το 1980 και ήταν επιμελητής χειρογράφων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από το 1983 έως το 1994. Διετέλεσε καθηγητής του Οικουμενικού Πανεπιστημίου του Μποσσύ κατά την περίοδο από το 1994 έως το 1997, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Γενεύη, καθώς επίσης και επισκέπτης καθηγητής των Πανεπιστημίων της Γενεύης και του Φριβούργου από το 1997 έως το 2000. Από το 1993 έως το 1994, δίδαξε σε διάφορα ιδρύματα, όπως αυτό της Θεολογικής Ακαδημίας στην Αλβανία.

Τον Οκτώβριο του 2000, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο του Επισκόπου Αχαΐας και διορίσθηκε διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 Αυγούστου 2007 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ανύψωσε, τιμής ένεκεν, σε Μητροπολίτη Αχαΐας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.