1/16/2018 04:24:00 μ.μ.
0

Τι ακριβώς είναι η νεοσύστατη «Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος» που δημιουργείται με το πολυνομοσχέδιο των 1304 σελίδων; Και τι ακριβώς θα κάνουν οι 135 ελεγκτές που θα προσληφθούν στην ολοκαίνουρια αυτή υπηρεσία; Τι διαφορετικό θα πετύχουν αυτοί, που δεν μπορούν να κάνουν σήμερα οι χιλιάδες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), των ΔΟΥ (Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία),  της ΑΚΝΕΕΔ (Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων Εγκληματικών Δραστηριοτήτων), του ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), της ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων), της ΟΑ (Οικονομική Αστυνομία), των ΟΕΙ (Οικονομικοί Εισαγγελείς) και των άλλων δεκάδων παρομοίων κρατικών υπηρεσιών που υπάρχουν μέσα στο αχανές και ασουλούπωτο κράτος μας;

Χαζή απορία, θα πείτε, αφού η στόχευση τους είναι ολοφάνερη ακόμα και στα μικρά παιδιά. Καθότι αυτή η καινούρια ΔΕΟΕ, θα υπάγεται απ’ ευθείας στον υπουργό οικονομικών και θα είναι ‘’ανεξάρτητη έναντι των υπολοίπων δομών του υπουργείου οικονομικών’’ όπως λέει το νομοσχέδιο. Κοντολογίς, ο Τσακαλώτος προσωπικά θα έχει εφεξής ένα σώμα ‘’ράμπο’’ που θα είναι κάτω από την άμεση και διαρκή εποπτεία του, δίχως την παρεμβολή  ενοχλητικών υπηρεσιών, προσώπων ή θεσμών. Στην αρχαία Ρώμη αυτούς τους λέγανε πραιτοριανούς, στην ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) τους λένε ΔΕΟΕ.

Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Υποτίθεται ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος στηριζόταν σε δυο αρχές: Ο πολίτης μακριά από τις εφορίες (για να καταπολεμηθεί η μικρή και μεσαία διαφθορά) και οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί μακριά από τα χέρια της κυβέρνησης (για να ανακοπεί η μεγάλη διαφθορά και η διαπλοκή). Γι΄αυτό και δημιουργήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που δουλεύει αυτόνομα, με βάση δικά της μοντέλα και ανεξάρτητα από τις ύποπτες ή άσχετες εντολές των εκάστοτε υπουργών.

Και να λοιπόν, που με την καινούρια υπηρεσία, η τάση αυτή αναστρέφεται. Τώρα πια, όποιος ενοχλεί παντοιοτρόπως την κυβέρνηση, μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα δει ένα πρωί στην πόρτα του τους ράμπο της ΔΕΟΕ, έτοιμους να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί ή απλώς να του υπενθυμίσουν ποιος είναι το αφεντικό σ’ αυτό τον τόπο. Πρόκειται για καθαρό εργαλείο δυνητικών εκβιασμών για πολιτικούς λόγους, πρόκειται για σοβαρότατη αντιμεταρρυθμιστική οπισθοχώρηση ΣΥΡΙΖΑϊκής εμπνεύσεως. Φανταστείτε δηλαδή τι θα δούμε μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα είμαστε και εντελώς ελεύθεροι, κατά που μας διαβεβαιώνει ο Αλέξης. 


ΠΗΓΗ: marketnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.