1/18/2018 03:16:00 μ.μ.
0

Ψήφισμα εξέδωσε ο Δήμος Άργους Μυκηνών για το θέμα της Μακεδονίας το οποίο ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος επέδωσε στους κυρίους Αυγενάκη και Βορίδη κατά την χθεσινή τους επίσκεψη και συνάντηση στο Δημαρχείο του Άργους.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχοντας υπόψη του τη βαριά ιστορική κληρονομιά μας, πράγμα που αποδεικνύεται από τους μεγαλύτερους ιστορικούς, οι οποίοι έχουν γράψει για την καταγωγή από το Άργος της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αναφορικά:

· Καλλισθένης (360π.Χ-328π.Χ), (επίσημος ιστοριογράφος για τη συγγραφή του ημερολογίου εκστρατείας, στην αποστολή που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος ενάντια στην Περσική Αυτοκρατορία): «…ο γιος του Φιλίππου, απόγονος του Ηρακλή και του Αιακού, που οι πρόγονοί του ήρθαν από το Άργος στην Μακεδονία και διετέλεσαν άρχοντες των Μακεδόνων με το νόμο και όχι με τη βία».

· Πλούταρχος (46μ.Χ – 120μ.Χ), (ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος): « Ο Πλούταρχος δίνει ξεκάθαρη απάντηση: Απόγονος του μυθικού Ηρακλή μέσω του Κάρανου , από το μέρος του πατέρα και του Αιάκου, μέσω του Νεοπτόλεμου από εκείνο της μητέρας του. Η όλη συζήτηση θα μπορούσε να κλείσει εδώ, εκτός εάν τεθεί υπό αμφισβήτηση και η καταγωγή του Ηρακλή και του Αιάκου και του Νεοπτόλεμου. Αξίζει όμως να διατρέξει κάποιος την συναρπαστική διήγηση των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για να βρει και άλλες , εξ ίσου ξεκάθαρες απαντήσεις , στο ίδιο, το περί της καταγωγής του Αλεξάνδρου, ερώτημα.

· Ηρόδοτος (484 π.Χ. - 425 π.Χ.), (Αναφερόμενος, ως πατέρας της Ιστορίας): «Στο όγδοο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου (Ουρανία) γίνεται αναφορά στους βασιλείς της Μακεδονίας, από καταβολής της δυναστείας μέχρι τον προαναφερόμενο Αλέξανδρο τον Α’. Σύμφωνα με την περιγραφή αυτή, ο τελευταίος ήταν γιός του Αμύντα, γιου του Αλκέτα του οποίου πατέρας ήταν ο Αέροπος, γιος του Φιλίππου που είχε πατέρα τον Αργαίο, γιο του Περδίκκα, από το Άργος, που κατέλαβε πρώτος την ανώτατη εξουσία στην Μακεδονία».

Θεωρούμε υποχρέωση μας, να εκδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα:

· Να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία, είτε ως συνθετικό ή παράγωγο στην νέα ονομασία των Σκοπίων.

· Να συμμετέχει αντιπρόσωπος του Δήμου στο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και σε όποια άλλα μεγάλα συλλαλητήρια διεξαχθούν,

· και να μοιραστούν στα συλλαλητήρια, έγγραφα που αποδεικνύουν την Αργεία καταγωγή του Μ. Αλέξανδρου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση του ονόματος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που λέγεται Μακεδονία, διότι η Μακεδονία είναι κάτι παραπάνω από εδαφολογικός γεωγραφικός προσδιορισμός με τεράστια σημασία για την πορεία του τόπου μας και του ελληνικού έθνους.

Ως Δήμος Άργους-Μυκηνών, όντας ιστορικά αποδεδειγμένο ότι από εδώ ξεκίνησαν οι βασιλείς των Μακεδόνων, έχουμε ιερά υποχρέωση να συντελέσουμε στην διαφύλαξη του ονόματος της Μακεδονίας.

Η Μακεδονία είναι η Μακεδονία των Ελλήνων και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιχειρήσει βεβήλωση της ιστορίας μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.