1/17/2018 12:34:00 μ.μ.
0

Σκληρή κριτική για το μεταναστευτικό άσκησε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, συζήτηση η οποία έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16/1/2018.

Απευθυνόμενος στον Ντ. Τούσκ ο Νότης Μαριάς είπε: «Κύριε Τούσκ, η στάση σας στο μεταναστευτικό έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Ελλάδα και ιδίως στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί όπου συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές, στα νησιά του Αιγαίου όπου υπάρχουν σήμερα πάνω από 15.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Κύριε Τούσκ, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Από τις 66.400 μετεγκαταστάσεις προσφύγων που δεσμεύτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσει την τελευταία διετία από την Ελλάδα, τελικά έχουν πραγματοποιηθεί μόνο το 1/3 των μετεγκαταστάσεων. Και εσείς κύριε Τούσκ αντί να στηρίξετε το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων το τορπιλίσατε θωπεύοντας τις χώρες που αρνούνται να εφαρμόσουν της μετεγκαταστάσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Μόνη λύση για τη Ελλάδα, όπως έχουμε ήδη προτείνει από το 2015, είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Σένγκεν, προκειμένου έτσι η Πατρίδα μου να πάψει να είναι μαγνήτης για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.