1/08/2018 12:58:00 μ.μ.
0

Η έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους» που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο, από την 18 Ιανουαρίου 2018 θα απευθύνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, για τα οποία σχεδιάσθηκε ειδικό εκπαιδευτικό έντυπο.

Η Έκθεση εγκαινιάσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και αποτελεί συνεργασία της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Σκοπός της είναι να γνωρίσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, αλλά και το ευρύ κοινό, τη ζωή, το έργο και την εποχή του Θεόφιλου.

Το περιεχόμενο της Εκθέσεως αναπτύσσεται με βάση επτά από τα 24, συνολικά, έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τραπέζης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, τρισδιάστατες κατασκευές.

Επιπλέον, αντικείμενα που προέρχονται από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος πλαισιώνουν κάθε κατασκευή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία εικόνα για την εποχή του Θεόφιλου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο 2019 και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπεύθυνη του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ALPHA BANK – ΝΑΥΠΛΙΟ
Υπεύθυνη: κυρία Ιωάννα Μαυριά
Εμμανουήλ Δαλαμάγκα και Κωλέττη 4
211 00 ΝΑΥΠΛΙΟ
Τηλ.: 275 209 6234, 210 326 2484
E-mail: [email protected], [email protected]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.