12/07/2017 06:48:00 μ.μ.
0

Ο Ε.Ε.Σ.Π. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD 2014-2020 (LEADER) 

 

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα CLLD 2014-2020, το οποίο είναι η μετεξέλιξη του LEADER. Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), είναι μια μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες επενδυτικών προτάσεων του Προγράμματος CLLD 2014-2020.
Ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις (ιδιώτες): Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας, π.χ:
Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό και μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.
Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεις (Φορείς, Δήμοι): Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής, π.χ:
Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης ή βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής, πολιτισμού, καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της    ελκυστικότητας της περιοχής κ.α

Ο Ε.Ε.Σ.Π θα υποβάλει δημόσιου χαρακτήρα ολοκληρωμένες επενδυτικές προτάσεις για την ανάδειξη και προβολή του Γαστρονομικού Πλούτου του Πόρου καθώς και άλλων καινοτόμων δράσεων που θα συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του Πόρου στο νέο Τουριστικό Περιβάλλον. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής (8 Δήμοι) και ιδιαίτερα με τον Δήμο Πόρου που είναι ιδρυτικό μέλος του, θα ενημερώσει αναλυτικά τα ενδιαφερόμενα μέλη του για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα σε μια μεγάλη παρουσίαση εντός του προσεχούς Ιανουαρίου.

Σε αυτά τα πλαίσια διεξήχθη σύσκεψη στα γραφεία του Δικτύου στην οποία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Δημήτρης Συξέρης, ο Διαχειριστής του Προγράμματος κ. Μαρίνης Μπερέτσος και τα στελέχη του Δικτύου: Άννα Κορδονούρη, Νάγια Αντωνίου και Σταύρος Πλατής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.