12/28/2017 10:56:00 π.μ.
0

Σας ενημερώνουμε για τη πρωτοβουλία 4 Προέδρων Φορέων του Αργοσαρωνικού σχετικά με την εξεύρεση ουσιαστικής και μόνιμης λύσης για το συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα με την Ακτοπλοική Σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας-Μεθάνων τόσο με τον Πειραιά όσο και μεταξύ τους.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή και με την δημιουργία σχετικής Ομάδας Εργασίας, θα διερευνηθούν ΟΛΕΣ οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού θέματος για τις τοπικές Κοινωνίες. (συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ). 

Κοινή επιστολή 4 εκπροσώπων Φορέων προς τις Αρχές και Φορείς του Αργοσαρωνικού

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το τελευταίο περιστατικό με τη διαδοχική βλάβη 2 Ιπτάμενων Δελφινιών στο δρομολόγιο Πειραιάς - Πόρος - Σπέτσες, αποτέλεσε και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια σειρά από βλάβες, καθυστερήσεις και διαρκώς μειωμένα δρομολόγια για τα περισσότερα νησιά του Αργοσαρωνικού (πλήν Αίγινας). Οι πολλές ειλικρινείς προσπάθειες και οι έγγραφες εκκλήσεις των Αρχών (Δήμων και Αντιπεριφέρειας), λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν έχουν καταφέρει δυστυχώς να σταματήσουν τη διαρκή υποβάθμιση της άλλοτε κραταιής ακτοπλοϊκής γραμμής του Αργοσαρωνικού.

Είναι η ώρα των πράξεων και για το λόγο αυτό οι Επαγγελματικοί Φορείς του Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία μιας ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Η εταιρεία αυτή θα έχει σαν σκοπό τη διεξαγωγή μέρους του Ακτοπλοϊκού έργου της περιοχής μας με Κοινωνικά και Τοπικά κριτήρια. Υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις σε άλλες περιοχές που ένα τέτοιο εγχείρημα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να μάθουμε από τα λάθη των άλλων και να δώσουμε μια σύγχρονη διάσταση στη λειτουργία ενός τέτοιου Ναυτιλιακού Φορέα (τ. Λαϊκής Βάσης) για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Σήμερα κιόλας σας απευθύνουμε πρόσκληση για τη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη διερεύνηση ΟΛΩΝ των διαθέσιμων επιλογών για την αντιστροφή της παρούσας θνησιγενούς κατάστασης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο Ελληνικό και Ευρωπαικό Πλαίσιο που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν με σοβαρότητα και ρεαλισμό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα υπάρχουν σε ισχύ Νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για τη δυνατότητα δημιουργίας Ναυτιλιακών Εταιρειών με πυρήνα τις τοπικές Κοινωνίες. Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι Φορέων αναλαμβάνουμε τον συντονισμό αυτής της δράσης.
   
Με εκτίμηση,


Δημήτριος A.Συξέρης
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π, Μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Π.
Τηλέφωνο: (+30) 6970801255


Ιάσονας Ορλάνδος
Πρόεδρος Ε.Β.Σ.Σ.
Τηλέφωνο: (+30) 6974790404


Δημήτριος Βλάχος
Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Σ.Γ.
Τηλέφωνο: (+30) 6936798600


Σπυρίδων Φαρδέλλος
Πρόεδρος Δ.Σ. Σπετσών, Μέλος Ε.Δ.Μ.Ν.
Τηλέφωνο: (+30) 6977247299


Γραμματειακή Υποστήριξη Πρωτοβουλίας:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ
Πόρος Αττικής T.K 180 20
Ιστοσελίδα: www.eesporou.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.