12/06/2017 03:28:00 μ.μ.
0

Στην Ευρωβουλή έφερε  το κατάπτυστο γεγονός της επιβολής «βελγικής καραντίνας» και μάλιστα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά Ελλήνων επιβατών αεροπορικών πτήσεων που αναχωρούν από Ελλάδα με σημερινή Κατεπείγουσα Γραπτή του Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη διενέργεια των παράνομων διαβατηριακών ελέγχων στην πτήση 622 της Aegean Αθήνα-Βρυξέλλες στην οποία μάλιστα επέβαινε και ο ίδιος, ο Νότης Μαριάς με σχετικό tweet και με παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ στις 4/12/2017 το βράδυ είχε καταγγείλει τις παρανομίες των Βελγικών Αρχών και είχε δεσμευτεί για την υποβολή κατεπείγουσας Γραπτής Ερώτησης στην Ευρωβουλή.

Στην από 6/12/2017 Ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι τη Δευτέρα 4/12/2017 «οι επιβάτες της πτήσης 622 της Aegean Αθήνα-Βρυξέλλες αμέσως μετά την προσγείωση ενημερώθηκαν  επισήμως ότι οι Βελγικές Αρχές θα προχωρούσαν σε διαβατηριακό έλεγχο των επιβατών.

Πράγματι αμέσως μετά την έξοδο των επιβατών από το αεροσκάφος και  εντός της ζώνης Σένγκεν του αεροδρομίου Zaventem  των Βρυξελλών, οι Βελγικές Αρχές και μάλιστα άτομα με πολιτική περιβολή φέροντα κόκκινα περιβραχιόνια με διακριτικό σήμα προχώρησαν σε διαβατηριακό έλεγχο των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η παράνομη αυτή ενέργεια των Βελγικών Αρχών έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων παρανόμων ενεργειών των Γερμανικών Αρχών που υποβάλλουν σε συστηματικούς διαβατηριακούς ελέγχους τους επιβάτες  πτήσεων που αναχωρούν από την Ελλάδα. Έτσι μετά τη «γερμανική καραντίνα» κατά των Ελλήνων και λοιπών επιβατών των αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα προς Γερμανία τώρα και οι Βελγικές Αρχές δρομολογούν την επιβολή αντίστοιχης «βελγικής καραντίνας».

Δεδομένου ότι απαγορεύεται να διενεργείται οιοσδήποτε διαβατηριακός έλεγχος εντός της ζώνης Σένγκεν σε επιβάτες  πτήσεων οι οποίοι νομίμως έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που αναχώρησε  από άλλη χώρα Σένγκεν και ενόψει της παραπάνω παράνομης ενέργειας  των Βελγικών Αρχών, ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα «κατά των Βελγικών Αρχών προκειμένου να παύσουν του λοιπού να διενεργούν εντός Σένγκεν τέτοιου είδους παράνομους διαβατηριακούς ελέγχους σε Έλληνες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.