12/15/2017 12:00:00 μ.μ.
0

Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΣΕ από την Οικονομική Αστυνομία. Η δράση του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ, κράτησε δύο χρόνια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 30 άτομα, εκ των οποίων 19 συλληφθέντες. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ από όλη την χώρα, έστηναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την πώληση δήθεν παλιού υλικού σε σκραπατζίδικα που ανήκαν σε τρεις Ρομά.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Οι ομάδες των Ρομά έδιναν μίζες στους υπαλλήλους του ΟΣΕ προκειμένου να έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τα παλιά μέταλλα και τα άχρηστα υλικά (π.χ. ράγες) και «πέταγαν» εκτός διαγωνισμού άλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες αυτές, έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους έδιναν μίζα και πλειοδοτούσαν εκείνοι στους διαγωνισμούς.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι υπάλληλοι, μέλη των επιτροπών, είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ είτε μικρότερη, γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μίζες έως και 25.000 ευρώ

Οι συναλλαγές του κυκλώματος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και των ομάδων των Ρομά, όπως φαίνεται, είχαν ξεκινήσει από το 2015. Από την έρευνα, μάλιστα, προέκυψε ότι τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο καθένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.