12/08/2017 10:40:00 π.μ.
0

Καθώς ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και τις διακηρύξεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, αναδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη η πρόσφατη ομιλία του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού της ΕΕ. Ένα Προϋπολογισμό τον οποίο ο Νότης Μαριάς καταψήφισε μια και χρηματοδοτεί αδρά την Τουρκία. Έτσι ο σουλτάνος από τη μια ενθυλακώνει τη χρηματοδότηση της ΕΕ και μάλιστα με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι μόνο και αφετέρου εμφανίζεται όλο και πιο επιθετικός κατά της Πατρίδας μας.

Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί στην Τουρκία από τον Προϋπολογισμό της ΕΕ διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 29/11/2017, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού της ΕΕ, προκειμένου έτσι να αποσταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα στο σουλτάνο.

Όπως κατήγγειλε ο Νότης Μαριάς, ο Προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης «χρηματοδοτεί και μάλιστα αδρά, χώρες οι οποίες δεν σέβονται τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης. Έναν προϋπολογισμό που χρηματοδοτεί τη Τουρκία η οποία απειλεί την Ελλάδα με casus belli εάν προχωρήσει στην αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μια Τουρκία η οποία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και βεβηλώνει την Αγία Σοφία. Μια Τουρκία που έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Μια Τουρκία που έχει εισβάλλει παράνομα στην Κύπρο, κατέχει το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου».

Και καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε και τη χρηματοδότηση της Αλβανίας από την ΕΕ παρότι η χώρα αυτή καταπατά τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είπε: «Δεν πρόκειται λοιπόν να ψηφίσω έναν τέτοιο Προϋπολογισμό».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.