12/06/2017 06:29:00 μ.μ.
0


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους - Μυκηνών, πέντε (5) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην Αργολίδα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (5.12.2017), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ο 61χρονος και οι άγνωστοι συνεργοί του, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα στις οικίες τους και με το πρόσχημα κυρίως της διεκπεραίωσης χρηματικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, είτε σε δημόσιες υπηρεσίες είτε σε τρίτους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, χθες (5.12.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο 61χρονος, προσέγγισε ηλικιωμένη ημεδαπή στην οικία της και με το πρόσχημα της οικονομικής οφειλής συγγενικού της προσώπου της απέσπασε χρήματα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους - Μυκηνών εντόπισαν λίγο αργότερα τον 61χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αποσπάσει και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους - Μυκηνών, εξακριβώθηκε ότι ο 61χρονος με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.9.2016 έως και την 3.8.2017, στο Άργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, διέπραξαν ακόμη τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -19.000- ευρώ.

Κατασχέθηκαν, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -995- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ο 61χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους - Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 61χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.