12/15/2017 11:31:00 π.μ.
0

Με κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης από την Αργολίδα. 
Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων. 
Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό ναό στο Μαρούσι. 

Την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος παρουσία κλήρου και λαού. 
Ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου π. Νικόλαος Μανώλης, είναι γέννημα θρέμμα του ορεινού χωριού Αραχναίου Αργολίδος. 
Την εικόνα μετέφεραν κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κουταβάκη και τον κ. Τάσο Κεραμιδά κάτοικο του χωριού.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου. Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.  
Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο ναό έως την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 όπου μετά την θεία λειτουργία θα αναχωρήσει για την Αργολίδα.

Ο ιερός ναός θα είναι ανοιχτός καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας για να μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

4:30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευσις.
7:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

7:00 π.μ.: Όρθρος — Θεία Λειτουργία.

12:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις και Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο.

5:00 μ.μ.: εσπερινός —Ιερά Παράκλησις —Ομιλία
(Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος).

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

7:00 π.μ.:  Όρθρος —Αρχιερατική Θεία Λειτουργία & Κτητορικό Μνημόσυνο.

12:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις.

5:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον.

6 :00 μ. μ. : Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

7:00 π.μ.: Όρθρος — Θεία Λειτουργία

(Αναχώρησις Ιεράς εικόνας)












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.