12/02/2017 03:12:00 μ.μ.
0

Σημαντικές παρεμβάσεις υπέρ των ΑμεΑ έκανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με διαδοχικές του ομιλίες ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 30/11/2017.

Ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, ο Νότης Μαριάς τόνισε πως η σχετική Έκθεση που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της αναπηρίας, «είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία και κυρίως προχωρούμε στις διαδικασίες εφαρμογής της Διεθνούς Συμβάσεως του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία».

Ακόμη, ο Νότης Μαριάς με αφορμή τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα ΑμεΑ λόγω των εμποδίων που αντιμετωπίζουν, επισήμανε πως «η ευρωπαϊκή στρατηγική για τη στήριξη των αναπήρων πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, διότι μόνο έτσι μπορεί να έχουμε πραγματικά στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα ζητήματα που αφορούν την υγεία, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση» κρίνοντας τις εν λόγω πρωτοβουλίες ως σημαντικές.

Επιπλέον, ο Νότης Μαριάς έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Επιτροπή Αναφορών στην οποία συμμετέχει ως Συντονιστής εκ μέρους των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών δέχεται και συζητά εκατοντάδες υποθέσεις για άτομα με αναπηρία. Για αυτόν τον λόγο υποστήριξε πως «τα μέτρα τα οποία παίρνουμε για την ενίσχυση της αλληλεγγύης, της ισότητας, της προσβασιμότητας, της κινητικότητας και φυσικά της στήριξης των ατόμων με αναπηρία» καθώς και για τις αμοιβές τους και τα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισής τους, είναι καθοριστικά.

Συνεχίζοντας στις παρεμβάσεις του ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Καυτηρίασε τις ενέργειες τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η πολιτική που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα οδηγεί στο να πετάει πλέον το σύστημα τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον κοινωνικό καιάδα».

Ο Νότης Μαριάς προχώρησε εστιάζοντας την προσοχή στην μείωση του κοινωνικού κράτους και του συστήματος υγείας στα ΑμεΑ, στην μείωση των παροχών και στα επιδόματα που δικαιούνται, καθώς και στην έλλειψη επαρκούς κοινωνικής προστασίας λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα.

Και κατέληξε ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι τα ΑμεΑ στην Ελλάδα διαμαρτύρονται σθεναρά. Και αυτό, ιδίως λόγω των επικείμενων μέτρων στα πλαίσια της προσεχούς αξιολόγησης και ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς είπε: «Το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα διαμαρτύρεται. Μάλιστα τον Αύγουστο έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό τον κο Τσίπρα», καθώς «με τις διαδικασίες που θα ξεκινήσουν από το 2018, στην πράξη θα μειωθούν οι όποιες παροχές υπάρχουν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ντροπή».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.