12/13/2017 09:00:00 π.μ.
0

Η κατανάλωση πρωινού ενεργοποιεί τα γονίδια που συνδέονται με την απώλεια βάρους, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ.

«Όταν το πρωινό παραλείπεται, τα γονίδια που σχετίζονται με την απώλεια βάρους «απενεργοποιούνται», οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται για την αύξηση του σωματικού βάρους, ανεξάρτητα από το τι τρώει κάποιος το υπόλοιπο της ημέρας» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης καθηγήρια Daniela Jakubowicz.

Το πρωινό προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου 2

Το πρωινό γεύμα βελτιώνει επίσης τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον άνθρωπο, προσθέτει η έρευνα, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μελέτησαν 36 εθελοντές, οι μισοί εκ των οποίων ήταν παχύσαρκοι. Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν διαβήτη. Την μία μέρα οι συμμετέχοντες έτρωγαν μόνο πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, ενώ τη δεύτερη μέρα είχαν μόνο μεσημεριανό γεύμα.

«Το σωστό χρονοδιάγραμμα γευμάτων – όπως η κατανάλωση πρωινού πριν από τις 9:30 π.μ. – θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση ολόκληρου του μεταβολισμού του σώματος, να διευκολύνει την απώλεια βάρους αλλά και να καθυστερήσει τις επιπλοκές που σχετίζονται με διαβήτη τύπου 2 και άλλες σχετικές με την ηλικία διαταραχές» αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια.


ΠΗΓΗ: medicalnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.