12/01/2017 12:55:00 μ.μ.
0

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Σκοπός της σύγκλησης του οργάνου ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο 2017-2018, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με:

-Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Δήμων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων).

-Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και Περιφέρειας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

-Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

-Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ).

-Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί.

-Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς έλεγχος της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.