12/08/2017 08:00:00 μ.μ.
0

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας και αναμένεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αυτό το τριήμερο 8,9,10 Δεκεμβρίου φωταγωγείται η Τριφυλία.

Τα δέντρα γεμίζουν αναμμένα φωτάκια, ο κόσμος απολαμβάνει μουσική, γλυκίσματα  και  ζεστό κρασί, με τη συμμετοχή των Συλλόγων του Δήμου.

Οι σχετικές εκδηλώσεις φωταγώγησης δέντρων θα γίνουν:

Στην Κυπαρισσία σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στην Ανω Πόλη, στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Αγορά, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Στους Γαργαλιάνους αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα και στα Φιλιατρά την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου, Παρασκευή στις 4.30 το απόγευμα τα σχολεία των  Φιλιατρών κατασκευάζουν και στολίζουν τα δένδρα τους στην πλατεία του Δημαρχείου. Στις 6 το απόγευμα τα φωταγωγούν με πολλές εκπλήξεις! Στις 20, 21, 22 Δεκεμβρίου το Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών. Πρόκειται για ένα φορητό πλανητάριο, που θα προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις  σε πλήρη  οθόνη όλη την ημέρα. Στις 21 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φιλιατρών. Στις

Στις 26 Δεκεμβρίου στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η εκδήλωση «Τι τρέχει με την όπερα;». Ενα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας δίνουν παράσταση διάρκειας μιας ώρας γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα. Στις 8 το βράδυ ξεκινά το «Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με 8tetto». Το φωνητικό σύνολο "8tetto" με επιλογές Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών θα ταξιδέψει το κοινό από την προκλασική εποχή ως το σήμερα κι από την Αμερική ως την Αφρική! Στις 30 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Φιλιατρών, μικροί και μεγάλοι Αγιοβασίληδες θα κατακλύσουν το κέντρο της πόλης σ'ένα αγώνα δρόμου διαφορετικό, χωρίς νικητές και ηττημένους.
Όλες τις μέρες ο Δήμος θα συγκεντρώνει για την "Κιβωτό του κόσμου γάλα και λάδι, παιχνίδια και παραμύθια  στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των πόλεων από τις 11 Δεκεμβρίου ως τις 29.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στην Κυπαρισσία και οι πολίτες θα ζήσουν χαρούμενες στιγμές με χρυσόσκονη, μελωδίες και κεράσματα! Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής:

- Σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου: η Κυπαρισσία φωταγωγεί τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της με τα Χάλκινα της Φλώρινας, την Παιδική Χορωδία, τους Κανταδόρους,  τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και τις Χορωδίες του 1ου - 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας (θα μοιραστούν φαναράκια), ως εξής: στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ.: μαθητές και Σύλλογοι της Κυπαρισσίας δίνουν χριστουγεννιάτικη λάμψη στη κεντρική πλατεία στολίζοντας τα δέντρα τους.

- Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.: ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας καλωσορίζουν τον Χρήστο Δημόπουλο σε μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο αμφιθέατρο 2ου Δημοτικό Σχολείου.

- Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.: ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίνα του έρχονται να πάρουν τα γράμματα των παιδιών, από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Στις 11.30 π.μ.: μικρό μπαζάρ από το Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία. Στις 8 μ.μ. η χορωδία του Γυμνασίου Κυπαρισσίας τραγουδά τα κάλαντα στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας με το Ανθολόγιο «Για να πεις τα κάλαντα» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ.: έκθεση ζωγραφικής και μπαζάρ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερψιθέας στην αίθουσα παλιού Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας.

- Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ.: μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας (τμήματα: Παιδική Χορωδία, Φιλαρμονική Ορχήστρα, Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Ηδύφωνον»), τη Μικτή Χορωδία Δήμου Μεγάρων και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Μεγάρων στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».

- Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.: «Ταξίδι στο βόρειο πόλο» με την Susan Garrard. παιχνίδι και χορός για παιδιά στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Στις 8 μ.μ. ρεσιτάλ τραγουδιού της διεθνούς φήμης σοπράνο Anna Mayer με τη συνοδεία του Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο από το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης στο Λαογραφικό Μουσείο Ανω Πόλης.

- Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.: μουσικά παραμύθια με το ξωτικό και τη μάγισσα των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Στις 5.30 μ.μ.: τα παιδιά με κόκκινα σκουφάκια, σαν μικρά Αγιο Βασιλάκια τρέχουν στους δρόμους τις αγοράς. Σημείο εκκίνησης: χριστουγεννιάτικο δέντρο Κεντρικής Αγοράς.

- Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.: Τα παιδιά γράφουν τις ευχές τους στα φαναράκια και τις στέλνουν ψηλά στον ουρανό, από το Σύλλογο Γυναικών «Γαία» στην πλατεία Ανω Πόλης. Προβολή του φιλμ με τις χριστουγεννιάτικες ευχές των Κυπαρίσσιων.

- Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ.: μεγάλη εορταστική εκδήλωση για το νέο έτος στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος»

Η διοργάνωση είναι του Δήμου Τριφυλίας, των σχολείων και των Συλλόγων της Κυπαρισσίας.


ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.