12/06/2017 03:14:00 μ.μ.
0

Η διαχείριση, ανάδειξη και διάσωση του αρχιτεκτονικού πλούτου του Ναυπλίου είναι μια υπόθεση που απαιτεί σχεδιασμό, στρατηγική και κυρίως έργο. Δεν αρκούν τα λόγια και οι καλές προθέσεις. Ο Δήμος Ναυπλιέων για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι έχει όραμα, το οποίο δεν περιορίζει σε εξαγγελίες και ρητορική. Αντιθέτως εργάζεται μεθοδικά ώστε να εξασφαλίσει την αποκατάσταση και συντήρηση όσων έχει αλλά και να πλουτίσει το κτιριακό δυναμικό της πόλης προς όφελος όλων των δημοτών.

Λίγα βήματα μένουν πριν τη δημοπράτηση των μελετών για την αποκατάσταση του ΤΡΙΑΝΟΝ καθώς υπογράφηκε πλέον από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και δημοσιεύθηκε η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του σημαντικού μνημείου, που είχε υποβληθεί από τον Δήμο σε σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος ήδη κοινοποίησε τη δημοσιευμένη απόφαση στην αρμόδια διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, που αξιολόγησε θετικά την χρηματοδότηση του έργου από την αρχική υποβολή του Δ. Ναυπλιέων. Με τη σειρά της η Διαχειριστική Αρχή, αφού εξασφαλίσει τις απαραίτητες υπηρεσιακές υπογραφές, αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη νομική δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου. Αμέσως μετά ο Δήμος Ναυπλιέων θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημοπράτηση των εγκεκριμένων υποέργων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.