12/01/2017 01:02:00 μ.μ.
0

Ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας επταετίας σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με οκτώ μετεωρολόγους που πήραν μέρος σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα είναι ασυνήθιστα κρύο.
Οι "πολικές" θερμοκρασίες οφείλονται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Επίσης οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η παρατεταμένη περίοδος ψύχους, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα παρόλο που τα ενεργειακά αποθέματα της Γηραιάς Ηπείρου είναι επαρκή.

Στην Ελλάδα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν εκ νέου τον υδράργυρο, ωστόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη η θερμοκρασία πέφτει.  Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.

Στα μέσα του μήνα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Ωστόσο, τέλη του μήνα αναμένονται νέα κύματα ψύχους αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.


ΠΗΓΗ: thecaller.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.