12/23/2017 06:36:00 π.μ.
0

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 11η νίκη του στην Ευρωλίγκα επικρατώντας 61-58 της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα για να μπουν σε τροχιά νίκης, ωστόσο ξεπέρασαν για δεύτερο παιχνίδι τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μία πολύ δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 12 πόντους, ενώ 11 σημείωσε ο Χόλις Τόμπσον. Πολύτιμες βοήθειες προσέφερε ο ΜακΛιν με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και εύστοχες καθοριστικές βολές στον επίλογο. Για την Εφές στους 17 πόντους σταμάτησε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, ενώ ακολούθησε με 16 ο Έρικ ΜακΚόλουμ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και υπέπεσε σε αρκετά λάθη, ωστόσο δεν το πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό αφού αντιστάθμισε την επιθετική του ανομβρία με καλή άμυνα. Μετά το 4-0 που διαμόρφωσε ο Στίματς, οι «ερυθρόελυκοι» έτρεξαν σερί 7-0 με τους Ρόμπερτς, Ουίλτζερ και Τόμπσον να σκοράρουν. Η Εφές ισοφάρισε (7-7), όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι Πειραιώτες μέτρησαν επί μέρους σκορ 10-2 και προηγήθηκαν με 17-9.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η Εφές κατάφερε να βρει ρυθμό και να ροκανίσει την διαφορά στο ελάχιστο (24-22), αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με τους Παπαπέτρου, ΜακΛιν και Παπανικολάου να σκοράρουν. Οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 8 πόντων (33-25), δείχνοντας να ελέγχουν τον αγώνα.

Το χαμηλό σκορ ήταν κάτι αναμενόμενο και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε άσχημο βράδυ σε ότι αφορά την ενέργεια και τις λύσεις στην επίθεση, αφού δεν μπορούσε να βρει εύκολους πόντους. Παρ’ όλα αυτά Σπανούλης και Τόμπσον κατάφεραν να διατηρήσουν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (37-31), πριν ο ΜακΚόλουμ με προσωπικό 5-0 μειώσει στην ελάχιστη διαφορά (37-36). Ο Μπόγρης με τους πρώτους του πόντους στη Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού έφερε την ομάδα του στο τέλος της περιόδου στο +6 (39-45).

Με επί μέρους σκορ 11-2 οι Τούρκοι έφεραν στο 34΄ την ανατροπή και προηγήθηκαν (50-47). Λίγο αργότερα έφτασαν και το +4 (54-50 στο 37΄), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι για το «διπλό». Ο Ολυμπιακός ροκάνισε τη διαφορά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, καθώς στα σουτ εντός πεδιάς ήταν απογοητευτικός, αλλά όλα αυτά μέχρι να εκτελέσει από τα 6.75 ο Παπαπέτρου, βάζοντας και πάλι μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (56-59) και δίνοντας τη σκυτάλη στον Σπανούλη, μέχρι το τελικό 61-58.







Τα δεκάλεπτα:
 9-17, 25-33, 39-45, 58-61.










ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.