12/07/2017 11:24:00 μ.μ.
0

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «32» του Europa League, ως δεύτερη του τέταρτου ομίλου. Η Ένωση πέτυχε τον στόχο της μετά το ισόπαλο 0-0 που πήρε στο «Ερνστ Χάπελ», στο ματς απέναντι στην Αούστρια Βιέννης.

Η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ παρατάχθηκε στο γήπεδο με σύστημα 3-5-2 και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο, ενώ δεν έλλειψε η αναμενόμενη πίεση των Αυστριακών, που θα πανηγύριζαν την πρόκριση μόνο με νίκη.


Στην ΑΕΚ ανήκαν και οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου 45λεπτου. Στο 5΄ από μεγάλο λάθος του Μοχάμεντ, ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αραούχο τροφοδοτήθηκε από τον Λιβάγια, «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Πεντς βγήκε έγκαιρα και τον ανάγκασε να αστοχήσει.

Ο Φινκ έδωσε εντολή στην άμυνά του να ανέβει πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και η Αουστρια πίεσε με όπλο την ταχύτητα του Πίρες. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ όταν από λάθος του Τσιντώτα ο Πίρες έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο χρόνος περνούσε και κυλούσε υπέρ της ΑΕΚ, αλλά η πίεση των γηπεδούχων γινόταν πιο έντονη. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν ψύχραιμη και δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Η Ένωση έδειξε αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση και από την στιγμή που ο Τσιντώτας κράτησε την εστία του ανέπαφη, οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν την πρόκριση στους «32» του Europa League.




Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ 0-0 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Αμπντουλαχί - Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες: -

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72' Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77' Μόνσαϊν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλάουενσταϊνερ, Σαλαμόν (89' Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λιβάγια (90' Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (65' Μπακασέτας), Αραούχο (73' Κλωναρίδης).

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου
Μίλαν 11 (13-6)
ΑΕΚ 8 (6-5)
Ριέκα 7 (11-12)
Αούστρια Βιέννης 5 (9-16)







ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.