11/30/2017 01:02:00 μ.μ.
0

Σε ειδική συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου Ναυπλιέων την Τετάρτη 29/11/2017 συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο απολογισμός , ισολογισμός του οικονομικού έτους 2016.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κατά τη συζήτηση και τοποθέτησή του , αφού ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αιρετούς προϊσταμένους για την τόσο μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά τους , μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως παράσημο τη δεδομένη χρονική στιγμή το πλεόνασμα στα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Διευκρίνισε , φυσικά , ότι η έγκριση του οικονομικού απολογισμού έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον έλεγχο της νομιμότητας της κάθε δαπάνης και το κάθε έσοδο αντίστοιχα και γενικότερα με την οικονομική θέση του Δήμου.Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα και σήμερα να αμφισβητήσουν και να παραποιήσουν την πραγματικότητα ,η οποία είναι η συνετή διαχείριση , το νοικοκύρεμα , και το αποθεματικό. Ένα αποθεματικό που δηλώνει μια νοικοκυρεμένη και καθ' όλα συγκροτημένη διαχείριση.

Και συνεχίζοντας ο κ. Κωστούρος τόνισε ότι το πιο εύκολο είναι να γκρεμίσεις .Το δύσκολο είναι να χτίσεις. Και σήμερα ο Δήμος Ναυπλιέων χτίζει καθημερινά και χτίζει σε μια εποχή μνημονιακής δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας και όχι σε μια ακμάζουσα οικονομία και χώρα.

Η μη αύξηση των δημοτικών τελών για μια ακόμα χρονιά και η διατήρηση τους σε τόσο χαμηλό επίπεδο , αποδεικνύει ότι η πολιτική μας στη διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων δεν αφορά ξύλινες πολιτικές αποφάσεις , αλλά τον άνθρωπο και την αντιμετώπιση της τόσο κακής και δυσβάσταχτης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε όλοι μας. Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος διαβεβαίωσε το Δ. Σ. ότι παρά τη συρρίκνωση των εσόδων του προϋπολογισμού ,η οικονομική διαχείριση του Δήμου θα συνεχίσει να γίνεται με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, προνοητικότητα για το μέλλον του Δήμου και των δημοτών μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.