7/12/2017 01:14:00 μ.μ.
1

Απάντηση στο χθεσινό μας δημοσίευμα σχετικά με το ΕΦΚΑ Άργους έστειλε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Γκιόλας, διαβάστε το ΕΔΩ  .


Προς την Διευθύντρια των Παραπολιτικών Αργολίδας

Αγαπητή κ. Παπαδοπούλου.
Σε απάντηση του από   11/7/2017 σχολίου σας που αναφέρεται στον “ΕΦΚΑ Άργους και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων Γ. Γκιόλα” όπως επιγράφεται, θέλω να εκθέσω τα ακόλουθα:
Για ένα θέμα που αφορά στην οργάνωση ενός νεοσύστατου οργανισμού, του ΕΦΚΑ Αργολίδας και τη στέγαση αυτού, παίρνετε την ευκαιρία να ερμηνεύετε τη στάση μου και να μου αποδίδετε πολιτικές προθέσεις, που, όπως λέτε με εκθέτουν, μου αποδίδουν τη διάθεση να λειτουργώ ως έπαρχος Ναυπλίου και να δημιουργώ σοβαρά προβλήματα στο κόμμα μου.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και οι προθέσεις που μου αποδίδετε ανακριβείς και φανταστικές.
Κατά το σχεδιασμό του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ Αργολίδας και τον τρόπο κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του υπέδειξα το πλέον κατάλληλο και πρόσφορο κτίριο του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται στη Νέα Τίρυνθα του Δήμου Ναυπλιέων. Το κτίριο αυτό έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 7.505 τ.μ. (7,5 στρέμματα!) και κείται σε οικόπεδο 9.205 τ.μ. (στοιχεία από ΗΔΙΚΑ). Αυτή ήταν η συνεισφορά μου στη δυνατότητα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του ΕΦΚΑ στην περιοχή της Αργοναυπλίας, αφού στο Κρανίδι είναι ήδη στεγασμένο το τοπικό τμήμα.
Αν κάποιος αμφισβητεί την προσφορότητα, την επάρκεια και την καταλληλότητα του κτιρίου αυτού, δεν έχει παρά να υποδείξει οποιοδήποτε άλλο. Εννοείται ότι πρέπει να σταθμισθεί κατά προτεραιότητα το γεγονός ότι η κτιριακή αυτή υποδομή ανήκει στον ΟΑΕΔ, οργανισμό δηλαδή που υπάγεται στο ίδιο Υπουργείο, το Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και έτσι επιτυγχάνεται η αξιοποίηση δημοσίου κτιρίου και εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πόρων, που θα έπρεπε άλλως να καταβάλει ο Οργανισμός για μισθώσεις κτιρίου ή κτιρίων. Να σημειωθεί ότι σήμερα τα καταβαλλόμενα μισθώματα, πρώην υπηρεσιών που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, σε Άργος και Ναύπλιο, ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 7.006 ευρώ μηνιαίως και 84.072 ευρώ ετησίως.
Για το θέμα των διαρρυθμίσεων του διατιθεμένου χώρου, αρμόδια είναι η Τεχνική Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, που όπως πληροφορήθηκα έχει προβεί στην εξέτασή του και πιθανώς έχει αποτιμήσει και τις σχετικές εργασίες.
Στη συνέχεια και βάσει των δεδομένων αυτών η Διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι η μόνη αρμόδια για να καταλήξει στις τελικές επιλογές της, που αφορούν τόσο το στεγαστικό, όσο και το διοικητικό (οργανόγραμμα) του ΕΦΚΑ στο Νομό.
Επομένως η δική μου ανάμειξη εξαντλήθηκε στην υπόδειξη του συγκεκριμένου κτιρίου, στη λήψη δε της τελικής απόφασης για τη στέγαση του ΦΟΡΕΑ και τον τρόπο διοικητικής συγκρότησής του δεν επιφυλάσσω για τον εαυτό μου την οποιαδήποτε ανάμειξη ή παρέμβαση. Αποτελεί επιλογή αυστηρά και μόνο της Κεντρικής Διοίκησης του Φορέα.
Να γνωρίζετε κ. Παπαδοπούλου ότι έχω μάθει να έχω το θάρρος της γνώμης μου και να την υποστηρίζω. Στις πολιτικές αποφάσεις που με αφορούν και για θέματα που δεν υπερβαίνουν τον ρόλο μου.
Συνεπώς ατυχώς κάνατε αναφορά σε τοπικιστικές ενέργειές μου και σε στοχεύσεις μου για το Δήμο Ναυπλιέων.
Την παρούσα περίοδο υπηρετώ το κόμμα μου ως βουλευτής του Νομού και πιστεύω με τρόπο αντικειμενικό και συνθετικό τιμώντας, αξιολογώντας και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και ευκαιρίες όλων των περιοχών του Νομού και όλων των πολιτών αδιακρίτως.

Αθήνα   12/7/2017
Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας


1 comments:

  1. κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ

    Προχθές έγραψα το παρακάτω σχόλιο στην ανάρτηση που απαντάτε :
    Ο βουλευτής «μας» τέτοιο πράγμα, απίστευτο…….
    Σοβαρά τώρα, χτες αναγκάστηκα να αλλάξω δύο λεωφορεία για να πάω στο Ναύπλιο να καταθέσω μια απόδειξη για γυαλιά.
    Αυτή είναι η κατάντια μας σαν Δήμος….
    Να μην μείνει τίποτα…..
    Δυστυχώς το Ναύπλιο φαίνεται να έχει πολιτικούς με κότσια….
    Κι εμείς τι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Κάποιος πρέπει να κινητοποιηθεί

    Διαβάζοντας την απάντηση σας καλόπιστα και δεχόμενος ότι υπηρετείται με το αξίωμα σας και το Δήμο του Άργους, νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσετε να παραμείνει το ΙΚΑ του Άργους, αποδεικνύοντας ότι είστε αυτό που επικαλείστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.